A smink nem ránctalanít!


A smink nem ránctalanít!

Lassan öt éve tartom sminkatácsadásaimat a szalonban. Van rapid tanácsadás és van Tanuld magad sminkelni program. A rapid tanácsadás az az, mikor felteszek egy sminket ami passzol a vendég bőrtípusához, színanalitikájához, személyiségéhez, a sminktechnika pedig a karakteréhez. Elmondom milyen termékeket, eszközöket javasolok otthoni használatra, majd távozik a vendég. Mindig kérem, hogy tesztelje, mint egy cipőt, hogy aznap milyen volt a viselet. Az sokat elárul arról, hogyan viselkedik a termék a bőrén, így a későbbiekben egyszerűbb a vásárlás. Gyakorlatilag egy sminkeléssel egybekötött termékajánlás. 

A Tanuld magad sminkelni program egy tanfolyam. Általában két alkalmas, alkalmanként két óra. Itt együtt megálmodjuk "A" sminket, amit majd megtanítok feltenni az arcra. Lehet az nappali, vagy akár alkalmi smink. Persze itt is a főszerep a vendégé, minden tanácsom csak és kizárólag az ő arcára vonatkozik. 

Mikor megérkeznek hozzám, tízből nyolcszor elhangzik a mondat-most hogy elmúltam harminc, megjelentek a mimikai ráncok, rámférne egy jó smink.

Igen, a smink tényleg egy jó trükk arra, hogy elvonjuk a figyelmet azokról a területekről, ahol esetleg hiányosság alakul ki. 
Pl:
Erős rúzst nem teszünk olyan szájra, ahol a fogak nem elég fehérek, kuszák, esetleg nagyobb a probléma. Ebben az esetben megkeressük azt a főszereplőt, amit erősíteni fogunk. Akár a szemet, az orcát, a szemöldök ívét, vagy akár a pillákat, hiszen mindenkin van egy ideális pont. Van akin több is, azok a szerencsés genetikával megáldott nőszemélyek. Irigykedünk is rájuk:) 
Akár lehet ez fordítva, egy fáradtabb, ráncosabb szem esetén, pont hogy a szájra tesszük a hangsúlyt.

Szóval a smink jó dolog, főleg ha okosan és ízlésesen használjuk. 
Még is amondó vagyok, hogy akkor is "csak" egy eszköz, hogy szebbé tegyük magunkat. 
Ráncokat, száraz, zsíros, vagy akár problémás bőrt nem orvosol, max elfed. 
 

Sajnos sok esetben tapasztalom az ápolatlan bőr látványát. Ne értsétek félre, nem arról van szó, vagy is sok esetben nem arról van szó, hogy igénytelen vendéggel találkozok. Van akinek nincs magára ideje, nem tudja vagy nem vált szokásává a bőrápolás a mindennapokban. Viszont a kor előrehaladtával nehezebb a tükörbe viszont látni magunkat. A fáradtság, a vízhiány,  a nem megfelelő táplálkozás jele hamar felcsapja fejét és utólag eltűntetni azt nehezebb, mint a prevencióban gondolkozni.

Az én elképzelésem a sminkről a mindennapokban az az, hogy minél ápoltabb a bőr, annál kevesebb kell belőle. 
Egy hidratált szép textúrájú bőrön egy leheletnyi bronzosító, pirosító is tökéletesen mutat. Fáradtság esetén egy cseppnyi korrektor a szem alá, egy jó spirál és üde is a tekintet. Vagy a kedvenc szájfényünk egy ápolt szájon, akár áttetsző textúrájú tavaszi barack árnyalatban. 

Ápold a bőröd három lépésben:

1,
Mindennapi ápolás
Tisztítsd meg az arcod minden reggel és este micellás vízzel. Reggelente egy könnyű hidratálóval, esténként ránctalanítóval ápold. 
Akár elasztin, kollagén, hyaluron tartalommal dúsítva, melyet otthon is el tudsz készíteni.
Ilyen ampullák akár a drogériákban is megtalálhatóak, amit a nappali hidratálóval vegyítve éjszakára is feltehetsz.  Kéthetente egy arcmasszázs úgyszintén a kedvenc hidratálóddal, hyaluron ampullával és aloe zselével. Látni fogod, hogy a zseléből ötször, hatszor is pumpálsz, mert a bőrőd felszívja egy pillanat alatt. Az aloe természetes mélyhidratáló és az ára is kedvező.
Ne feledd, zsíros bőr esetén is fontos a hidratálás, csak ott a finish krém legyen balancing. 
Havonta radírozd le az arcod, utána egy finom pakolással pihenj le egy órára. Az -énidő- amúgy is fontos. Fogd a kedvenc könyvedet a kezedbe és frissülj fel lelkileg testileg. Egy hajpakolással is megspékelheted, igy két legyet ütsz egy csapásra. Hajbalzsam, hajolaj kombója szárazon, majd mosd meg a hajad kétszer egymás után és csak a végekre tegyél egy kis ápolót. Sokan nem tudják, de a pakolást tényleg száraz hajra kell felvinni. 
A testednek sem árt a radír időnként. Száraz bőr esetén használj argán olajos tusfürdőt, itasd fel a nedvességet és meglátod, pihe puha bőröd lesz pillanatok alatt. A sarkad is szárazon reszeld,  otthoni reszelővel. Majd olajjal ápold, esetleg egy zsírosabb krémmel vegyítve masszírozd meg alaposan, zacskózd be, és húzd fel egy éjszakára a sízoknidat. Imádni fogod. 
A fogak fehérségét pedig mindennapi használatra javasolt fogfehérítővel éred el. Mosd meg alaposan a napi fogkrém után, esetleg fehérítő szájvízzel őblítsd át. Ha minden nap így teszel, meg lesz az eredménye. 
 

2,Havonta egy alapos kozmetikai kezelés, negyven felé pedig mélyre ható

3,Arcesztétikai kezelések javasoltak.

A feszes bőr titka a feszes izomzat és a stabil kötőszövet. Az izomzatra izomstimulátor a mély kötőszöveti rétegekre arcesztétikai kezelések, a felszíni kötöszöveti rétegekre kozmetikai kezelések javasoltak. De mit sem érnek ezek a fent említett kezelések, az otthoni ápolások és a vízfogyasztás nélkül!
 

Az ápoltásg nem idő kérdése, igény kérdése. Nem pénztárca kérdése, hiszen valamilyen formában minden nő számára elérhető egy egy termék a polcokon. 
Vezesd be az életedbe és hidd el, hozzá fog tenni a mindennapjaidhoz. Érezni fogod magadon a változást, ami magabiztosságot ad és ezáltal a kisugárzásod is megváltozik.
Törődj magaddal és a tested, lelked meghálálja ezt Neked. 
 

Ha mindezekkel megvagy, töltsd fel a neszeszered, mert megérdemled.

Szép napot Nektek, 
Szeghalmi Anita