Nordic Walking Club


Volt időszak, mikor én is az az igazi “konditerembe járós” csaj voltam. Szerettem, mint ahogy a mai napig szeretek teniszezni, squash-olni, biciklizni, wakeboardozni, síelni, snowboardozni és mindent, amivel megmozdulhatok.
Talán anno a konditermi edzés volt az egyetlen, amit tényleg rendszeresen csináltam. Időnként most is lejárok, futok egyet mikor tehetem, de már csak ímmel ámmal, mint ahogy a többit is.
Más lett a prioritás.

Annyiszor mondták, hogy az ember “így negyven felé” óriási változásokon megy keresztül... a család, a gyerekek megváltoztatnak bennünk sokmindent. Talán így van, talán másképp van nem tudom. Azt viszom tudom és érzem, hogy a nordic walking és a yoga, valami egészen más szerepet kapott az életemben. Ez a két sport, teljesen más értelembe helyezte a mozgást számomra, hiszen az életemben fontos teret kapott a lélek és a gondolatok megtisztulása, a testem lecsillapítása.

Az én életformám miatt a szervezetem
// itt inkább a munka oldalát értem //
megköveteli a “visszaadást”. Próbálom az egészségemet mind a testi, mind a lekieket értve, megóvni mindattól, amit a mindennapok mérnek rá. Ha ezt nem tenném, felemésztené mindaz az inger, amivel találkozok nap mint nap. A séta, a kirándulás, a nordic walking, a természet hozzásegít mindehhez. A yogával a nyújtások, erősítések csodákra képesek, a vele járó meditálás elsajátítása pedig egy új dolog az életemben. A megpihenés, a magamba fordulás, a relaxáció amit tanulnom kell és aminek tanulási folyamatát rettentően élvezem.

Szeretnék elsősorban jobb feleséggé, jobb anyává, jobb baráttá válni. Szeretnék sokáig köztük élni és élvezni közösen a mindennapokat.
Ebben a rohanó, stresszes világban mindezek hozzásegítenek, hogy én magam egy szilárd faként számukra sokáig megmaradjak.

Anita