Oldal kiválasztása

[ad_1]

A téli időszak különleges a bőrápolás szempontjából. A nyár sem mondható a réginek, mert az erős UV-sugárzás és a hőség együttesen megviselheti a bőr egészségét, felboríthatja azt az egyensúlyt, amit később rendkívül nehéz helyreállítani. A téli hideg azonban kívül-belül próbára teszi a szervezetet. És ahogy a vitaminraktárak kimerülnek, az immunrendszer térdre kényszerül. Ez azért fontos, mert ha időközben kiszárad a bőr és az ajkak, gyakorlatilag megszakítás nélkül bejuthatnak a kórokozók a „rendszerbe”. Éppen ezért nem jó ötlet félvállról venni a megfelelő ajakápolást, és sokkal többről van szó, mint a fájó ajkak napi párszori hidratálásáról.

Mikor, mit és mennyit?

A https://cosibella.hu/hu/menu/arc/ajakapolas/ajakmaszkok-28812 oldalon található termékek kivétel nélkül használatra alkalmasak. Kár lenne azonban általános tanácsok alapján eldönteni, hogy melyik a végső termékváltozat. Vannak, akiknek például a balzsamok tökéletesen megfelelnek, kellően hidratálnak, és ez a lényeg. Akinek azonban nincs túl jó állapotban az ajka, annak a téli viszontagságok tovább ronthatják az amúgy sem rózsás helyzetet. Akkor a maszkok használata jövedelmező taktika. Minél tovább tart a kényeztetés, annál biztosabb a siker.

Milyen alapon érdemes választani?

A fentiek tükrében egyetemes jó tanács aligha adható ebben a kérdésben. Ezen túlmenően persze az a legjobb, ha mindenki azt nézi, hogy mik az egyéni igényei. Például a téli időjárással járó csípős szél nem készíti fel mindenki ajkát. De a hidratálás biztosítása mindenképpen hasznos ötlet. Ezenkívül, mivel a száj körüli terület pihen, a szarkalábak is elhalványulhatnak. A ráncok kialakulásának hátterében gyakran az áll, hogy a szervezet vízhiányos, miközben nem tudja eltávolítani a felgyülemlett salakanyagokat.

Az első lépés tehát a helyzet elemzése. Milyen az ajkak jelenlegi állapota? Mi a legnagyobb kihívás télen? Milyen típusú ellátás illik a mindennapi életbe? Utóbbi kérdés elsősorban arra vonatkozik, hogy kár lenne olyan ápolási gyakorlatokra szavazni, amelyeket a jövőben lehetetlen betartani. Az ajkak gondozása nem múló hóbort, nem olyan, ami két nap után elfogy, hanem hosszan tartó feladat, annál könnyebben, egyszerűbben és hatékonyabban kivitelezhető.

A próba és hiba kifizetődő stratégia?

Igen! Ha például eddig csak balzsamot használtunk, annak mindenképp érdemes körülnézni a maszkok világában. Stb. Persze elképzelhető, hogy végül a személyes tapasztalatok is ugyanabba az irányba mutatnak. A háttérben azonban már nem egy előre meghatározott döntés áll, hanem a személyes tapasztalatszerzés, melynek ereje minden más tényezőnél erősebb. Ha pedig megvan a legtöbbet adó készítmény, akkor nincs más hátra, mint a kitartó, következetes, folyamatos alkalmazás. Aztán a tavasz közeledtével ismét átalakulhat a napi gondozás menete.