Oldal kiválasztása

Itt a veganuary! Tehát nagy eséllyel új vegán recepteket keresel. Bár nem vagyok vegán, sok ételem és harapnivalóm vegánbarát, és ha elolvasta az Eat Beautiful könyvemet, akkor tudni fogja, hogy tele van növényi alapú recept ötletekkel. Ebben az évszakban szeretem a melegítő fűszeres leveseket, és ez a tofus fűszeres tésztaleves az egyik kedvencem. Remek bőrerősítő recept is.

EZ A BEJEGYZÉS TÁRSULT LINKEKET TARTALMAZ

Vegán receptek: Fűszeres tésztaleves tofuval

2-t szolgál ki
610 kalória adagonként

ÖSSZETEVŐK
400 g udon tészta
400 ml doboz kókusztej
250 ml zöldségalaplé
1 teáskanál kókuszolaj
20 laskagomba, finomra szeletelve
8 cukorborsó, félbevágva
150 g friss tofu, 2,5 cm-es négyzetekre vágva és konyhai papíron szárítva
FŰSZERPASZTÁHOZ
2 cm-es gombóc friss gyömbér gyökérből, meghámozva és lereszelve
2 citromfű szár (külső levelei eltávolítva), apróra vágva
2 friss piros chili, kimagozva és apróra vágva, plusz a díszítéshez
3 medvehagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
1 tk őrölt kurkuma
Csipet tengeri só
1 evőkanál kókuszolaj
DÍSZÍTÉSRE
Friss korianderlevél
Darált nyers földimogyoró
Babcsíra
Lime ékek

Imádok kocka tofut hozzáadni egy ilyen tésztaleveshez: a gluténmentes tészta és a fehérje tápláló, teltségérzetet kelt, míg maga a leves tele van a chili, a kurkuma és a citromfű csodálatos ízével. Ez egy olyan recept, amely csodálatosan melegítő, tápláló ételt kínál a hidegebb téli hónapokban – nagyszerű alternatíva vegetáriánusok számára, valamint a bőr szépségének is.

  • A fűszerpaszta összes hozzávalóját aprítógépbe tesszük, és péppé turmixoljuk.
  • Az udontésztát a csomagoláson található utasítások szerint megfőzzük egy lábasban forrásban lévő vízben, majd félretesszük lecsepegni.
  • Egy serpenyőt közepes lángra helyezünk, hozzáadjuk a fűszerpasztát és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a kókusztejjel és a zöldségalaplével, majd felforraljuk. Csökkentse a hőt, és párolja 5 percig.
  • A kókuszolajat külön serpenyőben közepes lángon felhevítjük. Adjuk hozzá a laskagombát, és közepes lángon pirítsuk 3 percig, vagy amíg megpuhul.
  • Adjuk hozzá a gombát a szószhoz az első serpenyőben. Adjuk hozzá a cukorborsót, a tofut és a lecsepegtetett udon tésztát a szószhoz, és jól keverjük össze.
  • Tálaláskor kanalazzuk tálakba, és ízlés szerint díszítsük friss korianderlevéllel, darált földimogyoróval, babcsírával, lime-szeletekkel és chilivel.

Itt találsz két vegánbarát reggeli receptet is

Vásároljon Eat Beautiful

OLVASSA EL KÖVETKEZŐT: Veganuary: Szépségmárkák | Vegán sminket szeretek

© Wendy Rowe. Minden jog fenntartva.