Oldal kiválasztása

[ad_1]

Az arcradíroknak számos előnye van, így minden minőségi bőrápolási rutin nélkülözhetetlen részét képezik. Ha komolyan veszed a bőrápolást, valószínűleg már használtál egyet. Miért? Mert az arcradírok egy döntő lépést adnak: a hámlasztást. Mielőtt azonban elkezdené a bőrradírozást, olvassa el, hogy megtudja, mit tehet és mit nem érdemes az arcradír használatához, és válassza ki a bőrtípusának megfelelőt. 

Ismerje meg a szakértőket

Blair Hayes, PA-C, az igazgatótanács által okleveles esztétikai orvos asszisztens, a Skin by Blair vezérigazgatója és alapítója

Erum Ilyas, MD, a Schweiger Dermatology Group okleveles bőrgyógyásza

Kate O’Grady, engedéllyel rendelkező esztétikus, oktató és a Kate O’Grady Skincare tulajdonosa

Michelle Henry, MD, bőrgyógyász és a manhattani bőr- és esztétikai sebészet alapítója

Mire jó az arcradír?

A testradírhoz hasonlóan az arcradírt is alapvetően az elhalt hámsejtek eltávolítására használják a bőr felszínéről – magyarázza Blair Hayes, a PA-C, az esztétikai orvos asszisztense, a Skin by Blair vezérigazgatója és alapítója.

„Általában apró részecskéket tartalmaznak, amelyek segítenek fizikailag eltávolítani az elhalt hámsejteket, felszabadítani a pórusokat, és javítják a bőr textúráját. A legtöbb további összetevőket is tartalmaz, például antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő szereket, amelyek segítenek táplálni és megnyugtatni a bőrt” – mondja. „Általában nedves bőrre alkalmazzák, és körkörös mozdulatokkal finoman masszírozzák, mielőtt vízzel leöblítik.”

Mi az a hámlasztás?

Még ha az arcradír fogalma új is számodra, a hámlasztás folyamata valószínűleg nem az. A hámlasztás kettős, mivel ennek két fő módja van: a kémiai hámlasztás és a fizikai hámlasztás.

A fizikai hámlasztással, amelyet leggyakrabban az arcradírnál használnak, manuálisan távolítja el a bőrről a lerakódott olajat, faggyút és törmeléket koptató vagy kavicsos összetevők, például cukor, magvak vagy dióhéjak használatával, magyarázza Erum. Ilyas, MD, a Schweiger Dermatology okleveles bőrgyógyásza. „A fizikai hámlasztó célja az, hogy közvetlenül a bőrünkön eltávolítsuk vagy eltávolítsuk a lerakódásokat” – mondja.

A kémiai hámlasztók viszont olyan termékek, amelyek bizonyos hatóanyagokat, például alfa-hidroxisavakat, béta-hidroxisavakat vagy enzimeket használnak a bőr felületi rétegeiben lévő zsírok vagy lipidek feloldására. Dr. Ilyas szerint ez segít megszabadulni ezektől a sejtektől és melléktermékeiktől, mint például a keratin és a faggyú vagy az olaj.

Az arcradírok 11 előnyei

Jó oka van annak, hogy a bőrgyógyászok és más bőrápoló szakemberek áradoznak az arcradírokról, és ajánlják őket pácienseiknek. Ha arcradírt használ a bőrápolási programban, az alábbi fő előnyökkel jár:

 

1. Hámlaszt a fakó bőr élénkítésére

Néztél valaha a tükörbe, és úgy érezted, hogy a bőröd blahán néz ki – nem valami konkrét dolog miatt, hanem csak azért, mert nem volt olyan élénk, mint ahogy megszoktad? Ezt nevezik tompaságnak, és gyakran az elhalt hámsejtek felhalmozódásának eredménye, amelyek csak a bőr felszínén ülnek. Az arcradír segítségével eltávolíthatja ezt a réteget, hogy friss, fényesebb bőrsejtek jelenjenek meg alatta.

2. Csiszolja a pelyheket a lágyabb ajkakért

Egyes arcradírok elég gyengédek ahhoz, hogy az ajkakon használhassák, ami segíthet a hámlásban és az elhalt hámsejtek eltávolításában az ajkakról, simábbá és puhábbá téve azokat. Az otthoni bőrradír-készítés egyik előnye, hogy pontosan tudja, milyen összetevőket tartalmaz a recept – és az édes összetevőket, például a barnacukrot és a mézet nem bánja megkóstolni!

3. Eltávolítja az akadályokat a termék behatolása elől

Hayes megjegyzi, hogy a bőr felszínén lévő elhalt hámsejtek eltávolítása más bőrápoló termékek, például szérumok és célzott kezelések felszívódását is javítja. „Ezek a termékek könnyebben behatolnak a bőrbe, ha nincs akadály, ami megakadályozza teljes felszívódásukat” – mondja. „Ez növelheti ezeknek a termékeknek a hatékonyságát, és jobb eredményekhez vezethet.”

Lényegében tehát, amikor arcradírt használ, felkészíti bőrét arra, hogy jobban kihasználja más bőrápoló termékek, például az antioxidáns szérumok és hidratálók előnyeit.

4. Elősegíti a sejtcserét, hogy csökkentse az öregedés jeleit

Ahogy öregszünk, a sejtek forgalmának üteme lassulni kezd. Az arcradírok rendszeres használata javíthatja a bőr tónusát azáltal, hogy ugrásszerűen elindítja a bőrciklus folyamatát. Ez segíthet csökkenteni a finom vonalak, ráncok és az öregedés egyéb jeleinek megjelenését.

5. Fokozza a keringést a puffadás csökkentése érdekében

Az arcradír masszírozó hatása javíthatja a vérkeringést és elősegítheti a nyirokelvezetést, ami segíthet csökkenteni a duzzanatot és javítani a bőr általános egészségi állapotát.

6. Eltömíti a pórusokat a foltok megelőzése érdekében

Természetes módon termelünk faggyút (vagy olajat), amely létfontosságú a bőr általános egészsége szempontjából – magyarázza Kate O’Grady, esztétikus, oktató és a Kate O’Grady Skincare tulajdonosa, Saratoga Springsben, New Yorkban. „Ha túl sok faggyú van, a pórusok eltömődnek, és pattanás képződik” – mondja. Az arcradírok segíthetnek felszabadítani a pórusokat és megelőzni a pattanásokat azáltal, hogy eltávolítják a bőr felszínén lerakódott olajat és szennyeződést.

7. Eltávolítja a száraz bőrt, hogy simább bőrtextúrát tárjon fel

A textúra egyike azon trükkös elemeknek, amelyeket sokan finomítani akarunk, ha bőrünkről van szó. Az arcradír segíthet ezen a területen azáltal, hogy eltávolítja a sejtlerakódásokat, amelyek érdessé és szárazzá tehetik a bőrt.

„Hetente néhány alkalommal végzett gyengéd hámlasztással a hámló, száraz bőr kisimítható, és teltebbnek és hidratáltabbnak tűnik, különösen, ha jó hidratálóval párosítjuk” – mondja O’Grady. „Észreveheti azt is, hogy a smink egyenletesebben és a ragacsosság nélkül feküdt.”

8. Kitisztítja a szőrtüszőket, hogy csökkentse a benőtt szőrszálakat

A benőtt szőrszálak bosszantó kihívást jelenthetnek mind a férfiak, mind a nők számára, és az arcradír használata csökkentheti a benőtt szőrszálak előfordulását azáltal, hogy eltávolítja az elhalt bőrsejteket, amelyek eltömíthetik a szőrtüszőket. „Gyakran, amikor a szőr nőni kezd, megállhat a bőr felszíne alatt, mielőtt kiszabadulna” – mondta Dr. Ilyas…

[ad_2]
Forrás