Oldal kiválasztása

[ad_1]

Image Credit @ Ippolita

Ha úgy érzi, hogy az évnek ebben a szakaszában a szokásosnál is komorabbnak érzi magát, az több lehet, mint a blues esete. Minden 15. közülünk egyet érint a szezonális affektív zavar (SAD), amely az évszakok változásával összefüggő depresszió. És a körülményekre tekintettel 2021-ben rosszabb lehet, mint valaha. A tünetek közé tartozik a tartós rossz hangulat, a tevékenységek iránti érdeklődés elvesztése, ingerlékenység, napközbeni álmosság, reggelente nehéz felkelni és több vágy. szénhidrát és a hízás. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbben ezek közül legalább egyhez viszonyulunk ebben az évszakban – de ha ezeknek a négyzeteknek a többségét be tudja jelölni, akkor lehetséges, hogy szomorúságban szenved.

Az NHS webhelye szerint: „A szezonális affektív zavar (SAD) egyfajta depresszió, amely szezonálisan jön és megy. Az SAD-t néha „téli depressziónak” is nevezik, mivel a tünetek általában nyilvánvalóbbak és súlyosabbak télen. Néhány szezonális affektív zavarban szenvedő embernek tünetei lehetnek nyáron, és télen jobban érzik magukat.”

EZ A BEJEGYZÉS TÁRSULT LINKEKET TARTALMAZ

Image Credit @ Ippolita

Mi okozza a SAD-t?

A fő okok mind a téli szezonban korlátozottabb napfényellátásból erednek. A szervezet több melatonint termelhet ebben az évszakban (az alváshormon), ami miatt gyakrabban érzi magát álmosnak és letargikusnak. A napfény hiánya a szerotonin, a „boldogság hormonja” alacsonyabb termeléséhez is vezethet, ami depressziós érzésekhez vezethet. A rövidebb nappalok szervezetünk belső óráját is befolyásolhatják, ami szintén a szezonális affektív zavar tüneteihez vezethet. Tehát, ha nem költözik Ausztráliába télre, hogyan akadályozhatja meg, hogy a szezonális érzelmi zavarok tönkretegyék a telet?

Image Credit @ Ippolita

Íme a legjobb hangulatjavító tippjeim az év ezen időszakára…

Gyakorlat

A testmozgás nemcsak nagyszerű stresszoldó, hanem a rendszeres testmozgás segíthet az alvás minőségének javításában, ami segít minimalizálni az extra álmos napok hatásait. Próbáljon ki egy meleg jóga órát a bemelegítéshez, vagy egy táncórát a hangulat fokozásához (egy táncóra mindig remekül érzem magam).

Egyél magad boldogan

Természetesen az egészséges táplálkozás mindig kulcsfontosságú az általános jólét javításában, de ez különösen fontos, ha érzi a SAD hatásait. Álljon ellen a kínzó szénhidrát-éhségnek, mivel a cukorrohamok miatt csak többre vágyik, helyette válasszon fehérjedús, kiegyensúlyozott ételeket, amelyek lassan felszabaduló energiát és rengeteg tápanyagot kínálnak. Tekintse meg az Eat Beautiful könyvemet, ahol egyszerű, egészséges receptötleteket talál, amelyeket kifejezetten télre terveztek.

Menj ki a szabadba

Bár a napfény hiánya ebben az évszakban az egyik fő oka a szezonális érzelmi zavarok súlyosbodásának, fontos, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a napfényből. Valószínűleg már az a 10 percnyi napfény sem éri el, amikor a metró- vagy buszmegállóba és onnan vissza megy munka előtt és után, ezért ügyeljen arra, hogy ebédidőben hagyja el az irodát, hogy napfényhez jusson, és annyit költhessen. a hétvégédről, amennyire csak tudod. Ha hetente néhányszor elmegy futni, az valóban segít száműzni a bluest.

Kiegészítés

A kormány azt javasolja, hogy egész ősszel és télen fogyasszunk D-vitamin-pótlást, mivel egyszerűen nem jutunk elegendő napfényhez ahhoz, hogy szervezetünk előállítsa a szükséges vitaminmennyiséget. Ennek leghatékonyabb (és legegyszerűbb) módja egy szájspray, amely közvetlenül a véráramba szívódik fel. Próbálja ki a BetterYou spray-t, amelyet naponta egyszer fogyaszthat, vagy nézze meg a Dr Nigma Talib D-vitamin napkapszuláját.

Fényterápia

Mivel úgy gondolják, hogy a napfény hiánya a SAD egyik fő oka, logikus, hogy a napfény hiánya enyhítheti a tüneteket. A legtöbbünk számára nem lehetséges a Karib-térségbe való kirepülés, ezért a fényterápia alternatív kezelés. Rengeteg SAD lámpa van a piacon, de győződjön meg arról, hogy az Ön által választott megfelelő orvosi engedéllyel rendelkezik, különösen, ha orvosa ezt a kezelést javasolta Önnek.

Ha attól tart, hogy SAD-ban szenved, forduljon egészségügyi szakemberéhez további segítségért és tanácsért.

OLVASSA EL KÖVETKEZŐT: Spring into Spring & Banish the Blues | Kristályok a szépségben | A szorongás megérintése

© Wendy Rowe. Minden jog fenntartva.

[ad_2]

Forrás