[ad_1]
Hivatalosan is nyár van, és ez csak egy dolgot jelenthet: hozd be a popsit! Kényeztesse édesszájúságát ezekkel a gyümölcsös, csokoládé-szerű szépségekkel, amelyek vegánok és finomított cukormentesek. A friss gyümölcs és a joghurt olyan mókás ízeket alkot, mint az áfonyás-gyömbér, a kivi-makadámia és a banán-kókusz. És ami a legjobb – csokoládéba mártva!
Emlékszel, amikor beleharapott egy csokoládéba mártott popsiba, és hogyan repedt meg a csokoládé, és hogyan adta át helyét az alábbi gazdag fagylaltnak? Valahogy ilyenek, de jobb hozzávalókból készültek.
Amikor a hideg rúd rácsapódik a folyékony csokoládéra, az azonnal megdermed a benne lévő krémes édesség fölött. De ha beleharapsz, a csokoládé közvetlenül a nyelveden olvad. Gyerünk, és csapja fel ezeket a pattanásokat előre, mert higgyen nekem, egész nyáron szeretne néhányat a fagyasztójában elhelyezni.
Ugorj:
Hozzávalók
Tejmentes joghurt – Ez az alap segít puhán és krémesen tartani a pattanásokat.
Nyers méz vagy agavé – Adjon hozzá egy kis édességet, ha szükséges.
Tejmentes étcsokoládé chips — Az olvadt csokoládéforgácsokból könnyű csokoládéhéjat készíteni.
Everclear Grain Alcohol – A csokoládészósznak egy pici gabonaalkohol tökéletes állagot biztosít a mártáshoz, így biztosítva a vékony, egyenletes bevonatot, és felgyorsítja a folyamatot, így percek alatt nagy adag pálinkát készíthet.
Gyümölcsös ízek – Élvezze a szezon gyümölcseit ezekkel az ízötletekkel: áfonyás gyömbér, kiwi makadámia és banán kókusz.
A mennyiségeket lásd a receptkártyán.
Utasítás
A joghurtot, a gyümölcsöt és a mézet/agavét tedd turmixgépbe, és pürésítsd simára. Végezzen egy gyors íztesztet, és ha úgy tetszik, adjon hozzá extra édesítőszert.
A keveréket kanalazzuk a popsiformákba, és fagyasszuk legalább 8 órára vagy egy éjszakán át.
Készítse elő a csokoládéhéjat úgy, hogy csokoládédarabkákat helyez egy üveg mérőedénybe. Mikrohullámú sütőben 15 másodpercenként, közben kevergetve, amíg a csokoládé elolvad. Adjunk hozzá egy teáskanál gabonaalkoholt és keverjük össze.
Mártsuk a popsit a csokoládéba, majd hagyjuk lecsepegni a felesleget. Amíg a csokoládé még kissé megolvadt, szórjuk meg extra darált makadámdióval, kókuszdióval vagy szárított bogyós gyümölcsökkel.
Helyezze a popsit egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegye vissza a fagyasztóba, hogy megszilárduljon.
Tipp: Segít, ha egy éjszakán át hagyod megdermedni a popsit, mielőtt csokoládéba mártod. Ez biztosítja, hogy a csokoládébevonat gyorsan és egyenletesen megköt, anélkül, hogy megolvadna a popsik.
Helyettesítések
Tedd egyedivé a popsait, és válaszd ki a neked tetsző gyümölcsös kombinációt!
Gyümölcs – Magától értetődik, de ezekhez szinte bármilyen gyümölcs használható. Egyes gyümölcsök, különösen a magas víztartalmúak, például a görögdinnye, nem fagynak meg elég keményen. De minden gyümölcs, amelyet joghurttal párosít, tisztességes játék, ezért légy kreatív!
Joghurt – Görög joghurtot vagy teljes zsírtartalmú kókusztejet is használhat házi készítésű popsikához.
Öntetek – Amíg a csokoládé még nedves, különféle feltéteket adhat hozzá az íz fokozása érdekében. Szórjunk a csokoládébevonóra darált diót, kókuszreszeléket, színes szórásokat, vagy akár süteménymorzsát.
Nem aggódsz a tejtermékek miatt? Nyugodtan használjon szokásos félédes csokoládédarabkákat.
Variációk
Ha ötleteket adunk a látogatónak arra vonatkozóan, hogyan változtathatják meg ezt a receptet, hogy jobban megfeleljen a vacsoravendégeiknek vagy a kultúrkonyhájuknak, ez nagyszerű módja annak, hogy növelje a recept elkészítésének esélyét.
Felszerelés
Válassza ki a megfelelő popsítóformát: Használjon robusztus és fagyos popsítóformát. A szilikon formák gyakran a legjobb választás, mivel megkönnyítik a fagyott popsi eltávolítását.
Tárolás
Azonnal tálaljuk, vagy tegyük vissza a fagyasztóba, hogy később élvezhessük. Ha később szeretné élvezni őket, csomagolja viaszpapírba, és tárolja légmentesen záródó edényben vagy cipzáras zacskóban.
Az is segíthet, ha tálalás előtt 10 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, hogy kissé megpuhuljanak.
Legjobb tipp
Csak egy teáskanál Everclearre van szüksége. Ha túl sok alkoholt ad hozzá, a csokoládé leragadhat.
Recept nyomtatása
Csokoládéval bevont gyümölcsjoghurtos popsikák 3 vidám nyári ízben
A friss gyümölcs és a joghurt olyan mókás ízeket alkot, mint az áfonyás-gyömbér, a kivi-makadámia és a banán-kókusz. És ami a legjobb – csokoládéba mártva!
Szerző: Stephanie Pollard
Hozzávalók
Áfonya gyömbér popsics
Kiwi Macadamia Popsics
Banán kókuszos popsics
Mártogatós csokoládé
Utasítás
A popsika hozzávalóit turmixgépben simára pürésítjük. Adjon hozzá még mézet, ha szükséges
Öntse a keveréket a popsítóformákba, és fagyassza le 8 órán át vagy egy éjszakán át. Ha megdermedt, vegyük ki a popsikát, és tegyük viaszpapírral bélelt tepsire. Tedd vissza őket a fagyasztóba, amíg felolvasztod a csokoládét.
Egy mikrohullámú sütőben használható tálban olvasszuk fel a csokoládédarabkákat 15 másodperces időközönként, közben keverjük meg. Adjuk hozzá az Evercleart, és jól keverjük össze.
Mártsuk a popsit a csokoládéba, majd hagyjuk lecsepegni a felesleget. Amíg a csokoládé még kissé megolvadt, szórjuk meg extra darált makadámdióval, kókusz vagy szárított bogyós gyümölcsökkel, ha…
[ad_2]
Forrás