Oldal kiválasztása

[ad_1]

Mit mond az, hogy sok békát csókol, mielőtt találkozna a hercegével? Igen, nos, én is így érzek a házi fürdőbombákkal kapcsolatban! A közelmúltban egy ultra-pihentető fürdőbombák készítésére tett kísérlet során (kellemetlenül) meglepődtem a sok haszontalan recepten. De a jó hír az, hogy többszöri próbálkozás és kudarc után végre rájöttem, hogyan készítsek fürdőbombát – és itt van az én tökéletes, sikertelen módszerem!

Tegyük fel, hogy minden a megfelelő kellékeken és egy apró titkos összetevőn múlik. Íme a fürdőbombák otthoni készítésének titkai!

Hogyan készítsünk működő fürdőbombákat – minden alkalommal!

A problémám: ha beruházok néhány üveg citromsavba, és időt szakítok arra, hogy szeretettel kézzel készítsek valamit, azt akarom, hogy az valóban jól sikerüljön. Nem fogom megvitatni a kísérletek számát (nem mehetek oda – még mindig túl korai). De egyszerűen megosztom, hogy mi működik, így nem kell ugyanazokat a mi$$take-okat készíteni, mint én.

Kezdjük a fürdőbomba hozzávalóival.

Alapvető DIY fürdőbomba összetevők

Minden fürdőbombának három közös összetevője van.

Citromsav

Tudom, mire kíváncsi: szóval, mi az a citromsav? A citromsav egy gyenge sav, amelyet citrusfélékből nyernek, és például tisztításra, befőzésre és főzésre használják. Ez egy száraz sav, és ez kell a fürdőbombák készítéséhez, amelyek nedvesen (és nem korábban) pezsegnek.

Igen, készíthetsz fürdőbombát citromsav nélkül is, fogkőkrémből, de kevesebb pezsgést kapsz.

Szódabikarbóna

A pezsgő egyenlet másik fele, a szódabikarbóna egy olyan bázis, amely a citromsavval kölcsönhatásba lépve buborékokat hoz létre. A szódabikarbóna és a citromsav nélkül a fürdőbombák egyszerűen szétesnek és feloldódnak anélkül, hogy pezsegnének.

Egy alapvető fürdőbomba recepthez, ha egy rész citromsavat két rész szódabikarbónával kombinál, akkor a legtöbb pezsgőt kapja.

Folyékony

Folyadékra van szükség ahhoz, hogy a fürdőbombák összetapadjanak és megtartsák formájukat. Ez lehet víz, boszorkánymogyoró, rózsavíz, hordozóolaj vagy bármi, ami tetszik.

Csak vegye figyelembe, hogy bármi, ami víz alapú, beindítja a szódabikarbóna és a citromsav közötti pezsgési reakciót. Ezért tartsa minimálisra a vizet, hacsak nem szeretne habos, szénsavas szennyeződést a kezére. (Erről kicsit később…)

Milyen egyéb összetevőket használhatok?

Miután gondoskodott az alapvető összetevőkről, elkezdhet gondolkodni az opcionális összetevőkön. Íme néhány kedvenc fürdőbomba alapanyagunk. Ez a lista nem teljes, ezért nyugodtan nézzen körül a konyhájában vagy a kamrájában, és találjon még bármit, amit a fürdőbombához szeretne hozzáadni.

Kukoricakeményítő – segít megkötni a szódabikarbónát és a citromsavat, így lelassítja a kémiai reakciót, ami hosszabb ideig tart

Só – Az Epsom-só és a tengeri só ellazulnak, csillapítják a bőrirritációt és fokozzák a keringést

Illóolaj – nyugtató aromaterápiás előnyöket kínál

Carrier olaj – hidratálja a bőrt

Zabpehely – csillapítja a bőrirritációt és hámlasztja

Szárított virágok vagy gyógynövények – megnyugtatja a bőrt és megfiatalítja a fáradt izmokat, ráadásul egyszerűen szépek

Természetes színezékek – szárított céklapor, kurkuma és aktív szén színt adnak a fürdőbombának, miközben táplálják a bőrt. Használhat kozmetikai csillámot, szappanfestéket vagy természetes ételfestéket is.

Agyag – keményebbé teszi a fürdőbombákat, és segít kivonni a méreganyagokat a bőrből

mennyit adok hozzá?

Nincs meghatározott szabály arra vonatkozóan, hogy az egyes összetevőkből mennyit kell használni a fürdőbombákhoz. Általában azt javaslom, hogy 2 csésze fürdőbomba alapon (a szódabikarbóna és citromsav keveréke) 1-2 evőkanál választható hozzávalóval kezdje, és onnan folytassa. Ami az illóolajokat illeti, 1 teáskanálnak elegendőnek kell lennie.

Milyen fürdőbomba formát használjak?

Mindenféle fürdőbomba formát használhat, amelyek közül sok olcsó vagy ingyenes. A régi konténerek újrahasznosítása nagyszerű módja annak, hogy a hulladékot távol tartsák a szemétlerakótól.

De ha azt tervezi, hogy rendszeresen készít fürdőbombákat, érdemes befektetni néhány fizetős lehetőségbe. A boltban vásárolt fürdőbomba formák gyakorlatilag örökké tartanak, és csökkentik a találgatásokat, így pontosan tudja, mennyi szódabikarbóna és citromsav van mindegyikben.

Én személy szerint szeretem a fürdőbombáimat ezekből a fém fürdőbomba formákból készíteni. Tökéletes méretűek, így tudja, hány fürdőbombát kell használni (egyet!), a végtermék pedig letisztult és professzionális megjelenésű.

De használhatod a következőket is:

– Jégkocka tálcák
– Muffin tepsi
– Szilikon sütőformák
— Műanyag húsvéti tojás
— Süteményvágók
-Mérőpohár
-A kezeid
– Tiszta, üres alumíniumdobozok
-Papír muffinsütő bélések (többet egymásra rakva, hogy megtartsák formájukat)

Miért nem tapadnak össze a fürdőbombáim?

A legtöbb fürdőbomba recept vizet vagy más folyadékot igényel, hogy mindent egyben tartson. De van egy probléma: a víz idővel elpárolog, így száraz, omlós fürdőbombák maradnak, amelyek nem tartják meg alakjukat.

A titok? Használjon szilárd zsírt.

A kókuszolaj, a shea vaj, a ghí, a faggyú és a kakaóvaj – minden szobahőmérsékleten szilárd zsír – segít, hogy a fürdőbombák szétesés nélkül kipattanjanak a formából, és idővel megőrizzék alakjukat.

Egyszerűen olvasszon fel 2 teáskanál szilárd zsírt, és adja hozzá a fürdőbomba receptjéhez. Gyorsan keverjük össze, mert a hideg hozzávalókhoz adva azonnal kezd dermedni. Ezután nyomja a keveréket a formákba. Hagyja hűlni néhány órán át, majd vegye ki a fürdőbombákat a formákból, és tegye félre, hogy tovább száradjon.

No-Fail alapvető fürdőbomba recept

Az alapvető fürdőbombákhoz a következőkre lesz szüksége:

– 1 csésze szódabikarbóna
– 1/2 csésze citromsav
– 2 teáskanál kókuszolaj, olvasztott
– Víz spray-palackban
– 1/4 csésze Epsom só (vagy bármely más száraz összetevő, amit szeretne)
– 1 teáskanál illóolaj

Lépésről lépésre:

1. lépés | Keverjük össze a száraz hozzávalókat

Az összes száraz hozzávalót egy közepes méretű keverőtálban keverjük össze. Jól felverjük, eltávolítjuk a csomókat.

2. lépés | Adjunk hozzá folyékony összetevőket

Ezután adja hozzá illóolajait az olvasztott kókuszolajhoz, majd lassan öntse bele az olajat. A keveréket lelocsoljuk kevés vízzel (nem kell…

[ad_2]

Forrás