Oldal kiválasztása

[ad_1]

Azt hiszem, mindannyian hallottuk már, milyen elengedhetetlen az arcmosás lefekvés előtt, hogy megelőzzük az eltömődött pórusokat és az idő előtti ráncokat, de ezt olyan nehéz megtenni, ha fáradt vagy. A boltban vásárolt arctisztító törlőkendők hihetetlenül kényelmesek, de a költségek megnövekednek, ha minden nap használod őket. Viszont van egy jó hírünk! Készíthet házi sminklemosót néhány egyszerű összetevőből, amelyek valószínűleg már otthon vannak.

Készítse el az oldatot, és egyszerűen öntse rá néhány steppelt vattakorongra, néhány újrafelhasználható sminklapra vagy egy mosogatórongyra, és íme! Marad a DIY sminklemosó törlőkendő, amely drasztikusan felgyorsítja az éjszakai arcmosási rituálét, és pénzt takarít meg.

A házi készítésű sminklemosó törlőkendők előnyei

Ha még nem foglalkozol azzal, hogy saját sminktörlőket készíts, íme néhány ok, amiért valószínűleg ezt kell tenned.

Testreszabhatja a képletet

Amikor saját maga készíti el a sminklemosó törlőkendőit, teljes mértékben kézben tarthatja az összetevőket. Ez lehetővé teszi, hogy a törlőkendőket az adott bőrtípushoz és preferenciákhoz igazítsa. Választhat gyengéd és tápláló természetes összetevőket, elkerülve a kereskedelemben kapható törlőkendőkben előforduló kemény vegyi anyagokat vagy irritáló anyagokat. És elkerülheti azokat az összetevőket, amelyekről tudja, hogy nem működnek az Ön számára.

Vegyszermentesek

Sok kereskedelmi forgalomban lévő sminklemosó törlőkendő adalékokat, tartósítószereket és illatanyagokat tartalmaz, amelyek irritálhatják az érzékeny bőrt vagy allergiás reakciókat okozhatnak. Saját törlőkendők készítésével eltávolíthatja ezeket a potenciálisan káros vegyszereket, és ragaszkodhat egy természetesebb megoldáshoz.

Nem szennyezik a környezetet

A boltban vásárolt sminklemosó törlőkendők gyakran egyszer használatosak, biológiailag nem bomlanak le, és eldobható csomagolásban vannak, ami jelentős mennyiségű hulladékot eredményez. Saját készítésű törlőkendővel csökkentheti környezeti hatását azáltal, hogy újrafelhasználható anyagokat, például törlőkendőket vagy újrafelhasználható sminkruhákat használ. Ez elősegíti a fenntarthatóságot és csökkenti a hulladéklerakókba kerülő hulladék mennyiségét.

Nem drágák

A házi készítésű sminklemosó törlőkendővel hosszú távon pénzt takaríthat meg, mivel ellenőrizheti az összetevőket, és nagy mennyiségben készítheti el őket, drasztikusan csökkentve a költségeket.

Alapvető sminklemosó recept

A sminklemosó törlőkendők készítéséhez jó sminklemosó oldatra lesz szüksége, amely még a legkeményebb szempillaspirált és alapozót is feloldja anélkül, hogy lecsupaszítaná vagy irritálná a bőrt. Bár szabadon kihagyhatja a szóváltást, és vásárolhat egy teljesen természetes sminklemosót egy egészséges élelmiszerboltban, a saját elkészítése egyszerűbb, mint gondolná.

Ez a házi készítésű sminklemosó tiszta összetevőket, például olajat, vizet és gyengéd tisztítószert használ a makacs smink leolvadására. Egyszerűen csak dobjon mindent egy tálba, és öntse a folyadékot egy köteg pamutlapokra. Ezután tárolja őket a hűtőszekrényben, amíg készen nem áll a használatra. Szó szerint ilyen egyszerű!

Sminklemosó recept

– 1 csésze szűrt víz
– 1 teáskanál jojobaolaj
– 1/4 teáskanál kasztíliai szappan
-1-2 csepp teafaolaj (enyhe tartósítószerként)

Egy kis tálban keverjük össze az összes hozzávalót.

Miután elkészítette az oldatot, érdemes pamutpapírra, papírtörlő tekercsre vagy akár néhány törlőkendőre önteni a törlőkendő elkészítéséhez (lásd alább az 5 különböző egyszerű elkészítési mód listáját). – használjon arctisztító törlőkendőt.)

Megjegyzés: Mivel ez a recept vizet tartalmaz, ügyeljen arra, hogy viszonylag gyorsan (kb. 30 napon belül) használja fel, vagy használjon erősebb, nem mérgező tartósítószert. A tartósítószerek azonban szemirritációt okozhatnak, ezért mindig próbálja ki az érzékeny bőrön, mielőtt hatalmas adag sminklemosót készítene.

5 módszer a sminklemosó törlőkendő készítésére

Miután elkészítette a fenti alapvető szemsminklemosó receptet, kövesse az alábbi utasításokat a törlőkendő elkészítéséhez.

1. Sminklemosó törlőkendő pamut körökkel

Nem ítéljük meg, ha ragaszkodsz a gyógyszeres szekrényedben lévő egyszer használatos pamut golyókhoz! Tökéletesek kis helyekre, ahol nincs elegendő tárhely a nagy, újrafelhasználható törlőkendők számára. Utazáshoz is kiválóak, mivel feldobhatja őket, ha végzett.

Pamut kerek törlőkendők

-10-15 pamut kör
– 4 unciás mini befőttesüveg (elég szélesnek kell lennie ahhoz, hogy kényelmesen el tudja tartani a golyókat)

Utasítás

1. Helyezzen egy köteg vattakorongot egy kis tégelybe, és öntse az oldatot a párnákra, amíg át nem áznak. Profi tipp: Ha maradt oldata, tárolja külön üvegben a hűtőszekrényben, így bármikor készíthet több törlőkendőt.

2. Használathoz vegyen ki egy vattát az edényből, és nyomja össze, hogy eltávolítsa a felesleges folyadékot.

3. Csukja be a szemét, és óvatosan söpörje végig a párnát a szemkörnyéken, ügyelve arra, hogy ne rángassa meg a szemet körülvevő gyengéd bőrfelületet.

2. Sminklemosó törlőkendők papírtörlővel

A boltban vásárolt sminklemosó törlőkendők rendkívül kényelmesek, de gyorsan megdrágulhatnak. Szerencsére nagyon könnyű otthon elkészíteni.

Mivel ezek a törlőkendők hajlamosak egy ideig kitartani, ne hagyja ki a teafaolajat, amely enyhe tartósítószerként működik (vagy még jobb, ha teljes spektrumú tartósítószert használ). Ha nem használ tartósítószert, akkor legfeljebb egy hétig tárolja a hűtőszekrényben, és dobja ki őket, ha penészt vagy foltosodást észlel.

Papírtörlő törlőkendők

– 1 tekercs puha papírtörlő (hagyja ki az akciós papírtörlőket, amelyek durvák lehetnek a bőrön)
– Fogazott kés vagy kis kézi fűrész
– Üveg vagy műanyag tartály, amely elég széles ahhoz, hogy egy tekercs papírtörlőt elférjen

Utasítás

1. Vegyünk egy tekercs papírtörlőt, és vágjuk ketté a tekercset keresztben úgy, hogy valamivel rövidebb legyen, mint a tárolóedény.

2. Helyezze a levágott tekercs egyik felét a tartályba (a másik felét megtakaríthatja a konyhában vagy a fürdőszobában lévő kis kiömlések eltávolítására), és öntse rá az oldatot a tekercsre. Ha növelnie kell a törlőkendők befedéséhez szükséges oldat mennyiségét, egyszerűen duplázza meg az alap sminkeltávolító receptet.

3. Fordítsa meg a papírtörlőt a tartályban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tekercs másik oldala is átázott. Ezután húzza ki a kartoncsövet (könnyen kell kijönnie, ha az oldat átázott a papíron…

[ad_2]

Forrás