Oldal kiválasztása

[ad_1]

Mindenki tudja, hogy a második napi haj a legjobb haj, de néha szüksége van egy kis javításra (köszönöm – száraz sampon!), hogy azt csinálja, amit szeretne. A száraz sampon kutatása során újra és újra ugyanazokkal az összetevőkkel találkoztam: kukoricakeményítővel, szódabikarbónával és fahéjjal. Mivel ezek az összetevők már megvannak otthon, miért nem tanulja meg, hogyan készítsen saját kezűleg száraz sampont?

Mielőtt kereskedelmi forgalomba hozták és aeroszolos dobozokba helyezték, a szárazsampon feljegyzett használata egészen a 15. századig nyúlik vissza, amikor is feljegyzések születtek az ázsiai kultúrákról, amelyek agyagport használtak a hajukban. Nyilvánvaló, hogy az ötlet, hogy a hajat olajfelszívódó porral frissítsük, legyen szó lisztről vagy agyagról, az emberek már régóta nagyra értékelték.

Miért készítsen saját száraz sampont?

Hajtípusra + színre szabható

A szárazsampon személyre szabhatja, hogy pontosan azt kapja, amire szüksége van. Az illóolajok segítségével testre szabhatja száraz vagy zsíros hajra. És valljuk be, nem sok száraz sampon működik a sötétebb hajon anélkül, hogy az árulkodó hamu foltokat hagyná.

Ha kakaóport ad a szárazsamponhoz, akkor az könnyedén beleolvad. És barna illatú lesz a hajad!

Kevesebb költség

Ráadásul a saját szárazsampon elkészítésével komoly pénzt takaríthat meg!

Fejbőrbarát

Az is aggodalomra ad okot, hogy az aeroszolos spray-k használata a fejbőrön idővel olyan problémákat okozhat, mint a hajhullás és a fejbőr irritációja. Ha úgy gondolja, hogy hiányozni fog az aeroszolos spray használatának pontossága, ne aggódjon. A szárazsampon többféle alkalmazási módja létezik, amelyek segítségével biztosíthatja, hogy a fejbőr mindenütt felfrissüljön, zsíros foltok nélkül!

Nincsenek ijesztő összetevők

Amikor barkácsolsz száraz sampont, teljes mértékben irányíthatod a végeredményt, és pontosan tudod, mit kensz a hajadba. Míg a babapor a száraz samponok népszerű aeroszolmentes alternatívája, általában talkumot tartalmaz – ezt az ellentmondásos összetevőt, amelyet egyesek el szeretnének kerülni, mert összefüggésbe hozható bizonyos rákbetegségekkel. [source]. A talkum számos aeroszolos szárazsampon összetevőlistán is szerepel, így ha elkészíti saját, három összetevőből álló szárazsamponját, biztos lehet benne, hogy nincs benne.

Hogyan készítsünk száraz sampont

A száraz sampon olyan összetevőket használ, mint a keményítő, agyag vagy por, amelyek segítenek felszívni az olajat és a zsírt a hajról és a fejbőrről. Úgy működik, hogy megköti a hajában lévő olajokat és szennyeződéseket, így könnyebben kikefélhető vagy kirázható. És kiderült, hogy rendkívül egyszerű elkészíteni saját száraz sampont otthon néhány alapvető összetevőből.

Válassza ki a megfelelő alapot: A száraz sampon receptjének alapösszetevője kulcsfontosságú. A gyakori lehetőségek közé tartozik a kukoricakeményítő, a nyílgyökér por és a szódabikarbóna. Válassza ki a hajtípusának és színének megfelelő alapot, mivel egyes összetevők jobban működnek zsíros vagy száraz hajra, mások pedig világos vagy sötét hajra.

Állítsa be az arányokat: Az összetevők megfelelő arányának megtalálása fontos a kívánt állag, szín és olajelnyelő tulajdonságok eléréséhez. Kezdje egy kis adaggal, és kísérletezzen különböző arányokkal, amíg meg nem találja a hajához legjobban illőt.

Illóolajok hozzáadása: Adjon hozzá illóolajokat, például levendulát, rozmaringot vagy citrusféléket házi száraz samponjához, hogy javítsa a fejbőrt és a hajat, miközben kellemes aromát ad.

Hozzávalók a DIY száraz samponhoz

Most pedig nézzük meg, hogy ez a három összetevő miért működik olyan jól természetes száraz hajsamponként. Megvan az oka annak, hogy évtizedek óta használják a haj felfrissítésére!

Kukoricakeményítő

Ha bármilyen módon ismeri a kukoricakeményítőt, akkor tudja, milyen finom – így tökéletes púder a hajában való használatra. Hihetetlenül hatékonyan szívja fel az olajokat és dúsítja a hajat, szagtalanítja és frissíti. Könnyen megtalálható, és még sminkbeállító púderként is működik egy csipetnyiben.

Nyílgyökér por

Egy másik népszerű sűrítőként a nyílgyökér por jellemzően finomabb és könnyebb textúrájú, mint a kukoricakeményítő. Selymes tapintású, és kevésbé érezhető a hajon, mivel használható folyadékok sűrítésére anélkül, hogy zavarossá tenné őket.

Szódabikarbóna

Egy másik szuperhatékony olajelnyelő, amelyet hajedzés közben használhat: a szódabikarbóna frissebbé teheti a haját, mivel felszívja a felesleges faggyút. Hatékonyan eltávolítja a szagokat is, így a fejbőrt frissen és funk-mentesen tartja. Ügyeljen arra, hogy a kristályos típus helyett a porított fajtát vegye fel.

Kakaópor

Az olajat felszívódó kakaópor segít a szárazsamponnak a sötétebb hajszínekhez is igazodni.

Fahéj

Az American Journal of Pharmacy 1918-as száraz sampon receptje kumarint tartalmazott [source], ami valójában fahéjból származik. Azért adták hozzá, hogy tiszta, fűszeres illatot biztosítson a hajnak – ugyanazért, amiért belefoglaltuk ezekbe a barkács receptekbe.

Zabpehely

Ha egy kanál őrölt zabpelyhet adsz a szárazsamponodhoz, egy kis lökést adsz a gyökereidnek, ami nagyszerű, ha véletlenül finom a hajad. Ahhoz, hogy a zabpehely a lehető legporszerűbb legyen, használjon kávédarálót.

Alapvető száraz sampon recept

Ha ki kell hagynod egy hajmosó napot, a száraz sampon segít! Kezdje 2 evőkanál nyílgyökérrel vagy kukoricakeményítővel, hogy felszívja a felesleges olajat, és extra volument adjon a hajának.

Feloszthatja a receptet, és használhat 1 evőkanál kukoricakeményítőt és 1 evőkanál nyílgyökér port.

Tegye a nyílgyökér port vagy a kukoricakeményítőt egy kis shaker edénybe (vagy valami fedeles edénybe). Szükség szerint szórjuk a port az olajos gyökerekre.

Száraz sampon receptek testreszabása illóolajokkal

A saját száraz sampon otthoni összekeverésével testre szabhatja azt összetevőkkel és illóolajokkal a különböző hajtípusokhoz:

Száraz sampon normál hajra

Illóolajok normál hajra: levendula, rozmaring, narancs, cédrusfa

A levendulával vagy a rozmaringgal nem lehet rosszat tenni a haj egészségéért. A levendulának nyugtató és kiegyensúlyozó hatása van, elősegíti a haj általános egészségét és nyugtató aromát biztosít. A rozmaringról ismert, hogy serkenti a hajnövekedést, javítja a fejbőr keringését, és fényt ad a hajnak.

– 2 evőkanál kukoricakeményítő vagy nyílgyökér por
-10…

[ad_2]

Forrás