Oldal kiválasztása

[ad_1]

Ha eddig a boltban vásárolt fapadlótisztítóban bízott, ideje elkezdeni a saját készítését. A házi készítésű padlótisztító költséghatékony, környezetbarát, és lehetővé teszi az összetevők egyedi igényeihez szabását. Ugyanolyan hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, port, baktériumokat és erős szennyeződéseket, mint a bolti tisztítószerek, ha jól csinálja.

Hogyan készítsünk házi padlótisztítót

Az egyik legkorábbi emlékem arról szól, hogy nagymamám takarította a padlót. Először az utolsó porszemet is felsöpörte a szoba sarkaiból. Aztán egy megbízható felmosóval és vödörrel felfegyverkezve citromléből, olívaolajból és más kamra alapanyagokból összekeverte a főzetet, amely még a legmocskosabb padlókat is ragyogóvá tette.

Amikor végzett, betörte az összes ablakot, és hagyta, hogy a szellő citromillatot vigyen át az egész házon. Noha szerettem nézni, ahogy varázsolja a varázslatot, igazán szerettem azt, ahogyan végzett – tiszta, boldog és friss.

Alkohol vs ecet használata

Bár számos összetevőt használhat padlótisztító készítéséhez, erősen ajánlom, hogy adjon hozzá némi Everclear Grain Alcoholt a keverékhez. Az ecethez hasonlóan az alkohol is eltávolítja a baktériumokat és feloldja a foltokat. Az alkohol azonban jelentősen lerövidíti a száradási időt, ami azt jelenti, hogy a víz nem gyűlik össze a keményfa padlón, és nem károsítja azokat. Alaposabban fertőtlenít is, mint az ecet, és nem hagy maga után erős szagot, ha kész.

A Natural Floor Cleaner előnyei

A keményfa padlók, mondjuk úgy, kényesek. Egy kis összegyűlt víz károsíthatja a fát, és elszíneződött, csíkos szennyeződést hagyhat maga után.

És ha nem vigyáz, a savas összetevők lebonthatják a padló tömítőanyagát, amitől a padló öregebbnek és fáradtnak tűnik, mielőtt itt az ideje. Itt jön be az Everclear Grain Alcohol.

Az alkohol alapú padlótisztítónak számos előnye van:

Nagyon hatékony

Az Everclear egy erős fertőtlenítőszer, amely képes eltávolítani a szennyeződéseket, szennyeződéseket és baktériumokat a kemény felületekről. Segíthet a makacs foltok és kiömlések feloldásában is. Ha padlót szeretne fertőtleníteni, tisztítás után fújja be hígítatlan Everclear-rel, és hagyja megszáradni. Az alkohol teljes erőssége elpusztítja a baktériumokat.

Gyors száradás

Az alkohol gyorsan elpárolog, ami azt jelenti, hogy a padlók gyorsabban száradnak, és nem kell sokáig várnia, mielőtt újra rámenne.

Csíkmentes

Mivel a gabonaalkohol gyorsan elpárolog, nem hagy maradékot vagy filmréteget a padlón.

A legtöbb padlótípuson működik

Az alkohol alapú padlótisztítók számos kemény felületen használhatók, beleértve a csempe, laminált, vinil és keményfa felületeket.

Biztonságos a környezet számára

Az alkohol alapú padlótisztítók általában biztonságosak a környezetre, és nem bocsátanak ki káros vegyszereket vagy méreganyagokat a levegőbe. Kiváló választás olyan háztartások számára is, ahol háziállatokat vagy gyermekeket tartanak, akik hajlamosabbak a betegségekre.

Házi fapadlótisztító recept

A legtöbb házi tisztító recepthez hasonlóan ez a barkácsolt padlótisztító is hihetetlenül sokoldalú. Nyugodtan testreszabhatja az illatot a szekrényében található illóolajok használatával, vagy játsszon az egyes összetevők mennyiségével, amíg olyan keveréket nem kap, amely megfelel az adott padlónak.

Ezt a receptet folttisztítóként is használhatod. Egyszerűen önts egy keveset egy spray-palackba, és spricceld a szutykos padlóra. Ezután tiszta ruhával vagy szivaccsal finoman dörzsölje át az érintett területet, amíg a szennyeződés el nem tűnik.

Hozzávalók

– 2 csésze Everclear gabonaalkohol

– 1 gallon víz

– 10 csepp mosogatószer

-15 csepp illóolaj (én grapefruit- és teafaolajat használok)

Utasítás

Kezdje az Everclear Grain Alcohol és a víz összekeverésével egy vödörben. Jól keverjük össze.

Adjon hozzá mosogatószert és 10-15 csepp kedvenc illóolaját, majd keverje újra. Én személy szerint szeretem a napfényes, boldog grapefruit illatát, valamint a teafaolaj fertőtlenítő tulajdonságait.

Ha szeretné, öntsön egy keveset a keverékből egy szórófejes flakonba a könnyű foltok tisztítása érdekében. Ellenkező esetben csak hagyja a vödörben, hogy általános padlótisztítóként használhassa.

Megjegyzés: Ez a padlótisztító a legtöbb keményfa padlón használható, de nem biztos, hogy alkalmas olyan kényes padlókhoz, mint a tömítetlen vagy viaszolt fapadló. Mindig ellenőrizze a gyártó utasításait, mielőtt bármilyen új tisztítószert használna a padlón.

Hogyan tisztítsuk meg a padlót a megfelelő módon

Igen, van egy „helyes módszer” a padló tisztítására. Egy kis előtakarítás fontos a lakóhelyiség egészségének és higiéniájának megőrzése érdekében. Segít meghosszabbítani a padlók élettartamát is, hogy ne tűnjenek fénytelennek idő előtt.

1. Tisztítsa meg a padlót

Távolítson el minden bútort, játékot vagy más laza tárgyat a padlóról, amely a takarítás során akadályozhatja. Mivel a szennyeződés könnyen bekerülhet a szőnyegek alá, majd a padlóba kerülhet, ezért a padlómosás előtt a szőnyegeimet (még a nagy felületű szőnyegeket is) feltekerem.

2. Seprés vagy porszívózás

Seprűvel, porszívóval vagy porszívóval távolítsa el a szennyeződést és a törmeléket a padlóról. Töltsön egy kis időt a bútorok alatti sepréssel és azokban a sarkokban, ahol a szennyeződés és a por felhalmozódik.

3. Folttiszta

A makacs szennyeződések eltávolításához szükség lehet egy kis könyökzsírra. Ha bármilyen kiömlést vagy foltot észlel a padlón, használjon házi készítésű padlótisztítót és egy tiszta rongyot az érintett területek foltos kezelésére.

4. Felmosó

Mártson egy felmosót az oldatba, majd csavarja ki a felesleges vizet, hogy a felmosó nedves legyen, de ne legyen átázva. A szoba egyik végétől kezdve lassan haladjon a másik felé, ügyelve arra, hogy a padló teljes felületét lefedje.

5. Szárítsa meg a padlót

Bár ez az utolsó lépés nem 100%-ban szükséges, előfordulhat, hogy a padló szárítása meghosszabbítja az élettartamát. Ha az alkoholnak volt ideje fertőtleníteni, használjon tiszta törülközőt vagy felmosót a padló szárításához. Ha nagy területről van szó, használhat padlóventilátort a száradási folyamat felgyorsítására.

A házilag készített padlótisztító szórakoztató és hatékony módja annak, hogy a padlót tisztán és fényesen tartsa. Egyszerű összetevők használatával, amelyek már megtalálhatók a kamrában, olyan tisztítószert készíthet, amely olcsó és környezetbarát. Ne felejtse el mindig tesztelni házi megoldását egy kis,…

[ad_2]

Forrás