[ad_1]
A chia magvíz vagy a „chia fresca” az egyik kedvenc frissítő nyári italom, és ez egy egyszerű módja annak, hogy a chia magot beépítsd az étrendedbe. Ezek a tápanyagban gazdag kisfiúk gazdagok antioxidánsokban, omega-3 zsírsavakban, fehérjékben és linolsavban – minden olyan dologban, amit a bőre imád! Íme egy lépésről lépésre szóló útmutató a saját készítéshez, valamint 4 frissítő nyári lehetőség, olyan gyümölcsös kedvencek felhasználásával, mint a görögdinnye, kókusz és ananász.
Chia mag bőr előnyei
Nos, ez egy újabb azon növények közül, amelyeket évszázadok (ha nem évezredek) óta használnak, és most ismét népszerűvé válik csodálatos egészségügyi előnyei miatt. A chia Dél-Amerikában őshonos, ahol az ősi azték étrend hatalmas részét képezte.
Egészben fogyasztották, lisztté őrölték, és még az olajat is kinyomták belőle. Ma a teljes chia magot használjuk fel, mivel ezek segítenek hosszabb ideig teltebbnek tartani, valamint a többi kedvenc okom mellett a chia mag használatát:
A chia mag jó kalciumforrás. Valójában 2 evőkanál chia mag ötször több kalciumot biztosít, mint egy pohár tej.
A chia mag segít az étvágy szabályozásában. A magvak tele vannak rostokkal, és felszívják a folyadékot, hogy kitáguljon a gyomorban, így tovább teltebb marad.
A chia mag tele van omega-3 zsírsavakkal. Ezek az egészséges zsírok nagyszerűek a szívnek, és serkentik az anyagcserét is.
A chia mag hidratálja a bőrt. Az omega-3 zsírok emellett hidratálják a bőrt, csökkentve a gyulladást és a ráncokat.
Hogyan készítsünk Chia vizet
Hozzávalók
– 2 evőkanál chia mag
– 2 csésze víz
– Egy lime leve (elhagyható)
– Ön által választott édesítőszer (opcionális)
1. lépés: Áztassa be a chia magot
Először áztassa be a chia magot úgy, hogy egy pohárban vagy tégelyben keverje össze vízzel. Jól keverje össze a keveréket, hogy a chia magok egyenletesen oszlajanak el.
Hagyja állni a keveréket körülbelül 10-15 percig, időnként megkeverve. Észre fogja venni, hogy a chia magok elkezdik felszívni a vizet, és zselatinossá válnak.
2. lépés: Adjon hozzá lime levet és édesítőt (opcionális)
Most itt az ideje, hogy hozzáadjuk a lime levét és az édesítőszert, ha szükséges. A lime leve csípős ízt ad a chia frescának, míg az édesítő segít kiegyensúlyozni a lime lé fanyarságát.
Bármilyen édesítőszert használhat, például mézet, agave nektárt vagy cukrot. Kezdje kis mennyiséggel, és kóstolja meg, ha szükséges, adjon hozzá még.
3. lépés: Keverjük össze és tálaljuk
Miután hozzáadta a lime levét és az édesítőszert, keverje össze a keveréket, majd öntse egy pohárba. A chia frescát azonnal megihatod, vagy egy kis ideig a hűtőben pihentetheted. A chia magok továbbra is felszívják a folyadékot, amikor az ital ül, ezért lehet, hogy több vizet kell hozzáadnia, ha túl sűrű lesz.
4 frissítő Chia víz recept
Természetesen van sokkal szórakoztatóbb ivás, mint a víz – íme 4 frissítő és gyümölcsös mód a chia mag megitatására!
1. Chia mag zöldtea energiaital
A zöld tea fogyasztása belülről kifelé ugyanazokat az előnyöket hordozza a bőr és az egészség szempontjából. Az antioxidánsokban gazdag zöld tea és a tápláló hatású chia mag kombinálása az egyik legjobb módszer (messze), amellyel zöld teát szereztem be. Valamiért hűtve sokkal jobban ízlik, mint forrón!
Hidratáló chia maggal kombinálva tökéletes energiaital lesz belőle – az extrákat pedig hidratáló arcmaszkká varázsolhatod.
A zöld tea szépség előnyei
A zöld teában nincs kalória! Kis mennyiségű koffeint is tartalmaz, így jó alternatíva a kávé számára.
A zöld tea serkenti az anyagcserét. Tele van polifenolokkal, amelyek felgyorsítják a kalóriaégetést.
A zöld tea öregedésgátló hatású. A zöld teában található antioxidánsok javítják a bőrt és eltüntetik a ráncokat. A zöld tea bőrre kenése bizonyítottan javítja a nap által okozott károkat.
Chia mag zöld tea recept
– 2 csésze zöld tea, lehűtve
– 2 evőkanál chia mag
– Édesítőszer ízlés szerint
2. Ananász Chia kókuszvíz
Ez a gyümölcslé számos jótékony elemet tartalmaz, beleértve a kurkumát, amely erős gyulladáscsökkentő, valamint a chia magot, amely növeli a jóllakottságot a méregtelenítés során, valamint rostokat és omega-3-okat. Komolyan egészséges cucc! A kókuszvíz hidratál, a citrom pedig segíti az anyagcserét és a méregtelenítést.
A kókuszvíz szépség előnyei
A kókuszvíz elektrolitokban, például káliumban és magnéziumban gazdag, amelyek segíthetnek megőrizni a bőr hidratáltságát és hidratáltságát.
A kókuszvízben magas a citokinin, ezek olyan növényi hormonok, amelyek segítenek csökkenteni a finom vonalak és ráncok megjelenését, és elősegítik a fiatalosabb arcszínt.
A kókuszvíz gazdag antioxidánsokban is, amelyek segíthetnek megvédeni a bőrt a szabad gyökök káros hatásaitól és megelőzni a korai öregedést.
Ananász Chia kókuszvíz
– 1 1/2 csésze kockára vágott ananász
– 1 1/2 hüvelykes kurkuma gyökér
– 1 1/2 citrom
– 2 csésze kókuszvíz
– 2 evőkanál chia mag
3. Görögdinnye Chia víz
A görögdinnye körülbelül 92%-ban vízből áll, így a görögdinnyevíz kiváló hidratáló ital. És mindannyian tudjuk, hogy finom az íze! Így hidratálhatja szervezetét, miközben kevesebb üres kalóriát fogyaszt.
A görögdinnye szépség előnyei
A görögdinnye jelentős likopinforrás, egy erős antioxidáns, amely vörös színéért felelős. Ráadásul jó forrása az A-vitaminnak, amely elősegíti a bőrsejtek megújulását, valamint a C-vitaminnak, amely elengedhetetlen a kollagénszintézishez.
Chia magos görögdinnye víz
– 2 csésze víz
– 2 evőkanál chia mag
– 2 csésze friss görögdinnye
4. Chia Cactus Water
Egy kicsit ijesztően hangozhat az az ötlet, hogy bármit megigyunk egy kaktuszból. Főleg valami, ami a „fügekaktusz” nevű növényből származik. De az említett kaktusz terméséből származó szép, rózsaszín víz valójában tele van antioxidánsokkal, amelyek kívül-belül táplálják és hidratálják a bőrt.
A kaktuszvíz szépségének előnyei
A kaktuszvíz tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek fokozzák a hidratációt, csillapítják a gyulladást és támogatják az immunrendszert. Edzés után kortyolgasson kaktuszvizet, hogy segítse a szervezet regenerálódását – az alacsony cukortartalmú víz nemcsak ízletes, de jobban felszívja és megtartja…
[ad_2]
Forrás