Oldal kiválasztása

[ad_1]

A szájfény ősszel (illetve bármikor) kötelező darab. Nagyjából ez az egyetlen smink, amit a legtöbb nap elkészíthetek, mert egy pillanat alatt rásimul. Egy csipetnyiben akár pirosító is lehet. Ez a barkács szájfény pedig tökéletes a mindennapi viselethez.

Átlátszó vörösboros árnyalatot kölcsönöz az ajkainak, az év Marsala színe ihlette, és nem tartalmaz durva (mérgező) összetevőket. A jojoba- és ricinusolajból készült szájfény hidratálja az ajkakat, és rengeteg fényt hagy maga után.

Szájfény összetevők

Amikor utoljára szájfényt készítettem, régi rúzst és vazelint használtam, ezt a terméket azóta nem használom otthon. Azt hiszem, a petróleum szó arra utalt, hogy lehet, hogy ez nem egy természetes összetevő, amit egész nap az ajkaimra kennék és nyelnék.

Ehhez a kísérlethez tiszta, kozmetikai minőségű összetevőket használtam, amelyeket a Bramble Berry cégtől szereztem be, amely házi készítésű fürdő- és test összetevőkre specializálódott.

A mélyvörös szín a Merlot Sparkle csillámból származik, amely tiszta összetevő a rúzs és szemhéjfesték készítéséhez. Maga a szájfény pedig természetes olajok és Cera Bellina viasz, a méhviasz származékának kombinációja.

A hagyományos méhviasz kiválóan alkalmas ajakbalzsam készítésére, ahol szilárdabb terméket szeretnél, de túl vastag a fényes készítéshez. A Cera Bellina viasz azonban félig szilárd állapotban tartja a fényt az ajaktartóban, de felvitelkor azonnal fényessé olvad.

Helyettesítések

Az idő múlásával élveztem más kozmetikai minőségű összetevőkkel való kísérletezést. Ha nem találja a Cera Bellina viaszt, egy csipet méhviasz vagy emulgeáló viasz megfelelő lesz. Ha nem rajong a ricinus- vagy jojobaolajért, helyettesítheti édesmandula-, olíva- vagy szőlőmagolajjal.

Ha pedig nem sikerül a kezedbe venni a Merlot Sparkle csillámot, elkészítheted saját árnyalatodat vörös és kék csillámok keverésével – igazából ezt tettem ezeknél a fényképeknél! Csak győződjön meg arról, hogy csillámporai kozmetikai minőségűek és ajakbiztosak, mert előfordulhat, hogy a nap folyamán elfogyaszthatja.

Egy kis csillám sokat segít, ezért kezdje azzal, hogy nagyon kis mennyiségben keverje össze a különböző színeket, és adja hozzá az olvadt olajokhoz, hogy megtudja, hogyan néz ki. Állítsa be a piros és a kék csillám arányát, amíg el nem éri álmai színét.

És ha szuper kreatív akarsz lenni, ne ragaszkodj a piroshoz és a kékhez. Használhatja a piros, rózsaszín, narancssárga és kék árnyalatok tetszőleges kombinációját.

Ez azt jelenti, hogy ha nem akarod, akkor nem kell a drága összetevőkért áldoznia. Bármilyen olaj/viasz/csillám kombináció szájfényt készít. Csak kísérleteznie kell, hogy megtalálja az Önnek tetsző összetevők kombinációját, vagy répaport használjon ajakfolthoz, vagy áfonyaport az enyhén színezett szájfényhez.

Hogyan készítsünk DIY szájfényt

Házi szájfény elkészítéséhez keverje össze olajait és viaszát egy mikrohullámú sütőben használható edényben (a mérőpohár is remekül működik), és tegye be a mikrohullámú sütőbe 30 másodpercre. Ha felolvadt, adjuk hozzá a csillámot, és alaposan keverjük össze. Mélyebb szín érdekében adjunk hozzá több csillámot. Kevesebbet adjon hozzá az áttetsző színért.

Mivel a keverék lehűlésekor a csillám elválhat az olajoktól, folytassa a szájfény keverését, amíg az össze nem kezd. Ez biztosítja, hogy a szín megszilárdulva maradjon az olajokban.

Mielőtt besűrűsödne a fényesség, öntse a tartályokba, és hagyja hűlni további 1-2 órán át.

Az alábbi recept körülbelül 6-7 kis edényt vagy 3 kis tégelyt tölt meg, de a receptet ennek megfelelően módosíthatja.

GYIK

Ezt a szájfényt dobozok helyett tubusokba tehetem?

Biztos! De előfordulhat, hogy kissé módosítania kell a receptet, hogy megfeleljen a különböző edényeknek. A puhább szájfény érdekében, amely összenyomható tubusban működik, adjon hozzá több olajat a recepthez. A szilárdabb fény érdekében adj hozzá egy kis viaszt. Hagyja kihűlni, és ellenőrizze az állagát, majd ha szükséges, módosítsa.

Mennyi ideig tart a DIY szájfény?

Mivel ebben a receptben nincs víz, 3-4 hónapig eláll hűtés nélkül. Ha hosszabb ideig szeretné tartani, adjon hozzá ½ teáskanál E-vitamin olajat.

Hogyan teheted kevésbé ragacsossá a szájfényt?

Ha több cera bellina viaszt ad hozzá a recepthez, akkor krémesebb, kevésbé ragadós állagot kap. De attól is inkább ajakbalzsam, mint fényes lehet, ha túlzásba viszed.

Hol találok kozmetikai minőségű csillámport?

A Slice of the Moon kiváló forrása a kozmetikai minőségű csillámporoknak. A Bramble Berryben ajakbiztos színezékeket is találhat.

Hogyan tehetem a házi készítésű szájfényt sötétebbé vagy átlátszatlanabbá?

Azt javaslom, hogy használjon egy csipet cink-oxidot, hogy a szájfény átlátszatlanabb legyen. Bónuszként a cink-oxid olyan SPF tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megvédik az ajkakat a naptól.

DIY Marsala szájfény

Ez áttetsző vörösboros árnyalatot kölcsönöz ajkainak, amelyet az év Marsala színe ihletett. A jojoba- és ricinusolajjal készült szájfény hidratálja és rengeteg fényt kölcsönöz.

Aktív idő 5 perc perc

Hűtési idő 1 óra óra

Teljes idő 1 óra óra 5 perc perc

Tanfolyam: Természetes szépség

Konyha: DIY

Kulcsszó: ajakbalzsam

Hozam: 6-7 edény

Szerző: Stephanie Gerber

Költség: 15 dollár

Megjegyzések

A szájfényt hűtőszekrény nélkül 3-4 hónapig kell tárolni. Nyugodtan méretezze le a receptet, hogy kevesebb tartályt tölthessen meg. Ezek nagyszerű ünnepi ajándékok, ha engem kérdezel! Csak hozzon létre néhány különböző színt, és kombinálja őket, hogy létrehozza a tökéletes harisnyatöltőt vagy ajándékot. A recept a Soap Queenből készült.

Ezt a cikket Dr. Gina Jansheski, egy engedéllyel rendelkező, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal rendelkező orvos értékelte. További információ a Hello Glow orvosi értékelőiről itt. Mint mindig, ez nem személyes orvosi tanács, ezért javasoljuk, hogy beszéljen orvosával.

59

[ad_2]

Forrás