Oldal kiválasztása

 

A hormonok bőrünkre gyakorolt ​​hatását oly gyakran figyelmen kívül hagyják, és ez minden eddiginél fontosabb a menopauzán áteső nők számára. Ahogy öregszik, az ösztrogénszint csökken, ami a kollagéntermelés lelassulásához és csökkenéséhez vezet.

 

A perimenopauza elmúlt öt évében a nők mintegy 30 százalékot veszítenek kollagénjükből, ami azt jelenti, hogy úgy érezhetik, sok új ránc jelent meg egyik napról a másikra. Ráadásul ebben az időszakban gyakoriak lehetnek a hormonális pattanások, így szinte olyan, mintha újraélnénk a tinédzser évet. Emiatt annak biztosítása, hogy a bőrápoló rendszere teljesen kidolgozott legyen, kulcsfontosságú ahhoz, hogy jól nézzen ki és érezze magát ebben az időszakban. A retinolt, AHA-t vagy BHA-t tartalmazó bőrápoló termékek aktívan növelhetik a sejtcserét és serkenthetik a kollagéntermelést, míg a hidratáló összetevők, például a hialuronsav elengedhetetlenek a szárazság elkerüléséhez. Természetesen a magas faktorszámú SPF mindennapi viselése is elengedhetetlen.

 

Készen áll a menopauza bőrápoló játékának feljavítására? Íme néhány alapvető dolog, amelyeket hozzá kell adni a rutinhoz.

Menopauza bőrápoló hősök

EZ A BEJEGYZÉS TÁRSULT LINKEKET TARTALMAZ

LEGJOBB TIPP

A hormonális pattanások leküzdése érdekében minden este lefekvés előtt alaposan tisztítsa meg a bőrt. Tekintse meg a 3 lépésből álló tisztítási rutinom, hogy ezt helyesen kezelje.

Ez nagyon nehéz időszak lehet, ezért ha bármilyen tanácsot szeretne ajánlani, amelyet szeretné, ha megosztanék, vegye fel velem a kapcsolatot az Instagramon. Bármivel is küzdesz, mindig van megoldás. Csak meg kell találnunk…

OLVASSA TOVÁBB: One The Spot: Akne útmutató | Ismerje meg bőre mikrobiómáját

© Wendy Rowe. Minden jog fenntartva.

[ad_2]

Forrás