Oldal kiválasztása

[ad_1]

Az időjárás itt, Virginiában olyan szegényes volt. Egyik nap meleg van, a másikon pedig fagy. És az éghajlatváltozásnak köszönhetően nem látom előre, hogy ez a tendencia egyhamar alábbhagy. Általában nem gondolok kétszer az időjárásra, de ezek az állandó hőmérséklet-ingadozások pusztítást végeznek a fejbőrömön. Rengeteg pelyhesedést és több hullást láttam, mint máskor (minden nő álma), ami azt jelenti, hogy itt az ideje, hogy kitörjem a fejbőr olaját, és egy pihentető fejmasszázst adjak magamnak.

A fejbőr táplálásán és a haj hidratálásán túl a gyors masszázs elősegíti a relaxációt és javítja a fejbőr keringését (helló, hosszabb, vastagabb haj). Arról nem is beszélve, hogy a fejbőr masszázs serkenti az endorfinok felszabadulását, javítja a hangulatot és jó közérzetet ad. Tehát, ha van egy kis többletidőd a napodban, érdemes egy gyors fejmasszázst is beiktatni a napi rutinba.

A fejbőr masszázs előnyei

A fejbőrmasszázs számos testerősítő előnnyel járhat mind a fejbőr, mind az általános jólét szempontjából. Akár hosszabbra, egészségesebbre szeretné növeszteni a haját, csökkenteni a stresszt, vagy lazítani egy hosszú nap után, a rendszeres fejbőrmasszázs mindenre képes.

1. Elősegíti a haj növekedését

A fejbőr masszázs javítja a szőrtüszők vérkeringését, ellátva őket a haj növekedéséhez szükséges tápanyagokkal. Ezenkívül a fejbőr rendszeres masszírozása segíthet megszabadulni a felesleges faggyútól és a termék felhalmozódásától, amelyek blokkolhatják a szőrtüszőket és gátolhatják a haj növekedését.

2. Javítja a fejbőr egészségét

A fejbőr masszírozása eltávolíthatja az elhalt hámsejteket és más, idővel felhalmozódó törmeléket is. Ez segít megelőzni az eltömődött pórusokat, és csökkenti az olyan állapotok kockázatát, mint a korpásodás, a száraz fejbőr, a benőtt szőrszálak és a fejbőr pattanásai. A fejmasszázs segíthet kiegyensúlyozni a természetes olajok termelődését a fejbőrben, így a haj és a fejbőr hidratált és egészséges marad.

3. Enyhíti a fejfájást

Gyakran tapasztalunk tenziós fejfájást, amikor a fejünk és a nyakunk izmai megfeszülnek és fájdalmasak lesznek. A fejbőr, a nyak és a vállak masszírozása feloldja ezt a feszültséget és elősegíti az ellazulást, ami csökkentheti a fejfájás súlyosságát és gyakoriságát.

4. Fokozza a relaxációt

A fejmasszázs gyengéd nyomása serkentheti az endorfinok felszabadulását, a szervezet természetes jó közérzetét okozó vegyi anyagokat. Emellett a masszázs általában megnyugtató és megnyugtató élmény, amely fokozza az ellazulást és a békés érzést.

5. Növeli a nyirokáramlást

A nyirokrendszer felelős a salakanyagok és méreganyagok eltávolításáért a szervezetből. A rendszeres masszázs fokozza a nyirokelvezetést, ezáltal segíti a méreganyagok hatékonyabb eltávolítását a fejből és a fejbőrből.

Hogyan készítsünk fejbőrmasszázst a hajnövekedésért

Csak hetente kétszer vagy háromszor 5-10 percig kell végeznie ezt a masszázst, hogy kihasználja a számos előnyét. Ezt a rutint a zuhanyozás elején a legkönnyebb elvégezni. Így az olajoknak lesz idejük beszivárogni, amíg én más dolgokat csinálok. Ha mindennek vége, mossa meg a haját néhányszor, hogy eltávolítsa az összes olajat, majd kondicionálja a szokásos módon.

1. lépés | Vigyen fel olajat az ujjbegyekre

Kezdje azzal, hogy néhány csepp olajat – például ezt a hajnövesztő szérumot vagy rozmaringos hajolajat – közvetlenül az ujjbegyére tesz, és a kezét dörzsölje össze, hogy egyenletesen eloszlassa. Alternatív megoldásként az ujjait egy kis tálba olajba márthatja, és hagyja, hogy a felesleg lecsepegjen.

Bízz bennem; nem kell sok olaj a hatékony fejbőrmasszázshoz. Valójában a túl sok olaj rendetlenné válik, és később nehezen mosható ki. Néhány csepp elegendő ahhoz, hogy táplálja és hidratálja a fejbőrt anélkül, hogy telítené a tincseit, és zsírossá és lapossá tenné a hajat.

Száraz haj? Zsíros haj? Itt szerezhet be testreszabottabb olajat a fejbőr kezeléséhez.

2. lépés | Kezdje elölről a hajvonal mentén

Helyezze ujjait a fejbőr elejére, ahol a hajvonala van, és finoman masszírozza körkörös mozdulatokkal a feszültség oldása és a keringés fokozása érdekében. Töltsön el egy kis időt a halánték, a homlok és bárhol máshol masszírozva, ahol stresszes.

3. lépés | Mozgassa a kezét hátra és lefelé a nyak felé

Ujjbegyeivel húzza végig a haját, lassan mozgassa a kezét hátra és lefelé a nyak felé. Használjon gyengéd, de határozott nyomást, és ügyeljen arra, hogy ujjai ne gabalyodjanak össze a hajban, és ne rángassák meg a tincseket.

Csináld ezt körülbelül 2 percig, hogy az olajat gyengéden a fejbőrbe dolgozd, és szükség szerint kend be újra az olajat az ujjbegyedre. Ez állítólag egy nagyon lassú, laza masszázs, majdnem olyan, mint egy meditáció.

4. lépés | Koncentrálj a nyomáspontokra

A fejbőr számos pontja segíthet enyhíteni a nyomást és serkenti a keringést, amikor masszírozzák. Ezek a leggyakoribbak:

– A fej felső középső része
– A templomok
– A fülek mögött
– A koponya alapja, ahol találkozik a nyakkal

A pontos pont nem annyira számít, mint a terület gyengéd masszírozása és a relaxáció elősegítése.

Egy vagy mindkét kezével erős nyomást gyakoroljon, és lassan masszírozza a pontokat körülbelül 30 másodperctől egy percig minden területen.

5. lépés | Kenjen be olajat

Végül vigyen fel olajat a haj teljes hosszára, hogy hidratálja és erősítse a hajszálat. Hagyja hatni 15-30 percig, mielőtt vegyszermentes gyógynövényes samponnal kimosná. Ezután kondicionálja a haját a szokásos módon.

A hajtípusodnak megfelelő fejbőrmasszázs

A fejbőrmasszázshoz nincs szükség díszes olajkeverékre. Ez a három olaj jó hatással van a fejbőrre, úgyhogy ha kéznél vannak, használd őket.

Fejbőr masszázs normál hajra: Jojoba olaj

A jojobaolaj nagyszerű választás minden haj- és fejbőrtípusra. Könnyű és nem zsíros, így könnyen bedolgozható a fejbőrbe. Ráadásul a jojobaolaj gazdag zsírban oldódó vitaminokban és bőrpuhító anyagokban [source] amelyek segíthetnek táplálni a fejbőrt és elősegítik az egészséges hajnövekedést.

Fejbőr masszázs száraz, sérült hajra: Argán olaj

Az argánolaj kiválóan alkalmas száraz, sérült vagy töredezett hajra. Gazdag antioxidánsokban, E-vitaminban és esszenciális zsírsavakban, amelyek behatolnak a sérült szőrtüszőkbe, és segítik a haj helyreállítását és megerősítését. [source]. Ezenkívül könnyű és gyorsan beszívódik a…

[ad_2]

Forrás