Oldal kiválasztása

[ad_1]

Ne hagyd, hogy megfélemlítsen a gondolat, hogy a semmiből szappant készíts. Igen, sok szerszámra és kellékre van szükség, de ha a szappankészítő szekrény teljesen fel van töltve, a folyamat – merjem mondani – terápiás! A folyamat megkönnyítése érdekében itt található a szappankészítéshez szükséges kellékek fő listája.

Nélkülözhetetlen szappankészítési kellékek

A hideg eljárással készült szappan a semmiből történő elkészítéséhez néhány alapvető eszköz szükséges a folyamat zökkenőmentes lebonyolításához. Kezdje el gyűjteni a kellékeket jóval azelőtt, hogy szüksége lenne rájuk. Így nem kerülhet véletlenül, és nem kényszerül arra, hogy mindennapi edényeket használjon szappanfőzéshez (nagyon nem, ha maró vegyszerekkel, például lúggal dolgozik).

Néhány kézenfekvőbb kellék, például tálak, spatulák és fehér ecet könnyen megtalálható lesz, míg az olyan dolgokat, mint a hőmérők és a mérleg, lehet, hogy kifejezetten szappanfőzéshez kell megvásárolni. Ha még nem rendelkezik valamivel, nézze meg a Goodwillt, a The Salvation Army-t vagy akár a helyi éttermi boltot, ahol olcsó lehetőségeket talál. Végül ne spóroljunk a védőfelszereléssel, mert a lúg súlyos égési sérüléseket okozhat, ha nem vigyázunk!

Ezekkel az alapvető eszközökkel jó úton haladhat a saját, kézzel készített szappan elkészítése felé.

1. Mérőeszközök szappanfőzéshez

Digitális konyhai mérleg

Digitális mérleget használnak a szappankészítéshez szükséges összetevők, például olajok, víz és lúg mérésére. A tömeg helyett a térfogat szerinti mérés biztosítja, hogy a megfelelő arányokat alkalmazzák a kémiai reakció megfelelő lezajlásához, és hogy a szappan olyan legyen, mint amilyennek kell lennie az állaga, a konzisztenciája és a habosodása szempontjából.

Konyhai hőmérő

Élelmiszer-hőmérőt használnak az olajok és a lúg keverék hőmérsékletének ellenőrzésére. Az olajokat és a lúgot meghatározott hőmérsékleti tartományon belül kell tartani ahhoz, hogy a kémiai reakció bekövetkezzen, és egy hőmérő gondoskodik a pontos hőmérsékletről.

Azt javaslom, hogy használjon digitális hőmérőt a találgatások kiküszöbölésére és a gyors döntések meghozatalára. De használhatsz cukorka hőmérőt is, ha van. Ha gyakran tervezi a szappant főzését, érdemes beruháznia két hőmérőre, így lesz egy a lúgos vízhez, egy másik pedig az olajokhoz.

Mérőpoharak és kanalak

Míg a fő összetevőket tömeg szerint mérik, addig a kiegészítők, például illóolajok, szárított gyógynövények és színezékek méréséhez mérőpoharakat és kanalakat kell használni.

2. Szappankészítő edények, keverők és edények

tálak

A keverőtálak az összetevők keverésére és turmixolására szolgálnak. Készülhetnek műanyagból vagy üvegből, de fontos, hogy hőállóak legyenek, ha lúg és olaj keverésére használja őket. A nagy keverőtálak ideálisak az olajok és a lúgoldat összekeverésére.

Rozsdamentes acél serpenyő

A rozsdamentes acél edényeket olajok melegítésére és szilárd olajok, például kókuszolaj vagy shea vaj olvasztására ajánljuk. Fontos, hogy a szappankészítés során rozsdamentes acélt használjunk, mert más fémek, mint például az alumínium, a réz és a vas reakcióba léphetnek az összetevőkkel, és a szappan elszíneződhet, kellemetlen ízt vagy szagot okozhat, vagy akár nem is biztonságos használatot okozhat ( ez különösen igaz az olajok és a lúg kombinálásakor!).

Korábban kerámia bevonatú serpenyőket is használtam, amelyek egy csipetnyire működnek. Csak vegye figyelembe, hogy a lúg hatására a kerámia bevonat leválhat, és tönkreteheti az edényeket. Ezért csak alkalmanként használja őket.

Hőálló üvegek

A víz és a lúg összekeverése kémiai reakciót indít el, amely nagyon gyorsan felforrósodik. Inkább nagy hőálló befőttes üvegekben csinálom, mert a magas oldala megakadályozza a lúg kifröccsenését, és széttöredezés nélkül bírják a hőt.

Kávédaráló vagy mozsár és mozsártörő

Ha azt tervezi, hogy gyógynövényeket, virágokat vagy szilárd adalékanyagokat ad a szappanhoz, egy kávédaráló vagy mozsármozsár segítségével kezelhetőbbé teheti azokat.

Fa vagy szilikon kanalak

A hozzávalókat kanállal keverjük össze. A fa- vagy szilikon kanalak a legjobbak, mert nem reagálnak, és nem karcolják meg az edényeket és serpenyőket.

Spatula

Spatulákkal kaparják le a tál oldalát, és alaposan keverjék össze az összes hozzávalót. Csakúgy, mint a kanalakhoz, a szilikon spatulák is ideálisak, mivel nem reagálnak és hőállóak.

Merülő turmixgép

Merülő turmixgép, más néven botmixer, az olajok és a lúgoldat gyors és alapos összekeverésére szolgál, biztosítva, hogy a keverék egyenletes konzisztenciát érjen el („nyomként” ismert). Míg egyes receptek dróthabverő vagy kanál használatát javasolják, a legtöbb recepthez merülő turmixgép szükséges.

Nem fogazott kés

A nem fogazott késnek éles, sima éle van, amely könnyen átvágja a kikeményedett szappant, így professzionális megjelenést kölcsönöz. A nem fogazott késsel történő vágás megkönnyítése érdekében egyszerűen futtassa a pengét forró víz alatt néhány percre, hogy segítsen átcsúszni a szappanon. Ezután végezzen lassú és egyenletes vágást.

3. Biztonsági felszerelés a szappankészítéshez

Gumikesztyűk

A gumikesztyűk megakadályozzák, hogy keze közvetlenül érintkezzen lúggal, amely hihetetlenül maró hatású és súlyos égési sérüléseket okozhat. Fontos, hogy olyan kesztyűt viseljen, amely ellenáll a szappankészítés során használt durva vegyszereknek, például nitril vagy neoprén kesztyűt.

Maszk

Vízben oldva a lúg füstöket bocsát ki, amelyek megégetik a tüdejét, ezért fontos, hogy védőmaszkot viseljen, amely kiszűri az apró részecskéket.

Védőszemüveg

A lúg megégetheti a szemét is, ezért érdemes olyan védőszemüveget viselni, amely megvédi a szemét a fröccsenéstől, fröccsenéstől vagy füsttől.

fehér ecet

A fehér ecetet semlegesítőszerként használják arra az esetre, ha a lúggal végzett munka során kiömlik vagy kifröccsen. Ha lúg kerül a bőrére vagy a ruhájára, fehér ecettel semlegesítheti a lúg hatását.

Kötény

Bár nem feltétlenül szükséges, egy kötény segít megóvni ruháit a foltosodástól vagy sérüléstől.

4. Formák szappankészítéshez

Fából készült szappanformák

A fából készült szappanformák hagyományos választás a szappankészítéshez – egyszerűvé teszik a szappanszeletelést, és sokszor újra felhasználhatók. Jellemzően befejezetlen…

[ad_2]

Forrás