Oldal kiválasztása

[ad_1]

Mindannyian hallottunk már a gyantázásról szóló rémtörténeteket – a fájdalom, a bőrpír, a vérzés, a kínos növekedési szakasz. És ez csak a lábak gyantázásakor. Meggyőződésem, hogy közülünk csak a legbátrabbak hajlandók kipróbálni az arc gyantázását. Amikor először próbáltam ki, egy nyilvánvaló barackfolt csíkot hagytam a felső ajkam közepén. És a második alkalom sem volt sokkal jobb. De aztán felfedeztem a cukorgyantázást, és hadd mondjam el, megváltoztatta a játékot. Az arccukor viasz nemcsak kevésbé fájdalmas, mint a hagyományos gyantázás, de teljesen természetes és gyakorlatilag bolondbiztos is (nincs benövés! Nincs vérzés!).

Szóval, ha hajlandó vagy belevágni, igyál egy csésze teát (vagy egy pohár bort – szükséged lehet rá a rrrriiiiip-hez), és beszélgessünk a cukorgyantázás varázslatáról.

Mi az a cukorviasz az arcra?

Ha még soha nem készített cukorviaszt, ez egy nagyszerű kezdőrecept. Csak vegye figyelembe, hogy nincs mindenre alkalmas cukorviasz recept. Az olyan dolgok, mint a magasság, a páratartalom és a szobahőmérséklet befolyásolják a viasz megjelenését, ezért ne add fel, ha az első néhány alkalommal nem sikerül.

Csak jegyzeteljen, és tanulja meg, mi működik az Ön számára. Vagy olvassa el a cukorgyantázás kezdő útmutatóját, mielőtt hozzákezdene!

Arcviasz recept

– 1 csésze fehér cukor
– 1/4 csésze víz
– 1/4 csésze citromlé

1. lépés | Keverjük össze a hozzávalókat

Keverje össze a cukrot, a vizet és a citromlevet egy kis, tiszta serpenyőben.

2. lépés | Melegítsük közepes lángon

A keverék keverése nélkül állítsa az égőt közepes fokozatra, és várja meg, amíg a cukor feloldódik. A cukor könnyen megéghet, ezért érdemes alacsonyabb hőfokkal kezdeni, és nagyon odafigyelni a dolgokra!

3. lépés | Vegyük le kissé a hőt és keverjük össze

Amikor a cukros keverék elkezd buborékolni, csökkentse a hőt közepesen alacsonyra, és kezdje el keverni. Addig keverjük, amíg a viasz mélyen aranybarna színűvé nem válik, és forró szirup állaga lesz.

Néha nehéz megmondani, milyen sötét a viasz, ezért vegye le a tűzről, és hagyja hűlni néhány másodpercig. Miután megszűnt a bugyborékolás, mártson egy tiszta kanalat a keverékbe, hogy jobban lássa.

4. lépés | Tegye át a viaszt egy tiszta edénybe vagy edénybe

A főzési folyamat leállításához vegye le a cukorviaszt a tűzről, és tegye át egy hőálló tálba. Hagyja hűlni a viaszt 30 percig. Melegnek kell lennie, de még mindig vastag és hajlékony.

Hogyan készülj fel az arc gyantázására

A bőr megfelelő tisztítása és fertőtlenítése cukorgyantázás előtt csökkentheti a fertőzések kockázatát és megelőzheti a bőrirritációt. Íme néhány bevált gyakorlat, amelyeket követhet a bőrproblémák minimálisra csökkentése érdekében [source].

Kerülje a retinol termékeket. Néhány nappal a gyantázás előtt tartózkodjon bármilyen retinol termék felvitelétől, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a bőrgát sértetlen marad.

Mosd meg az arcod. Kezdje azzal, hogy mossa meg arcát meleg vízzel és gyengéd szappannal. Ez segít eltávolítani minden szennyeződést, olajat vagy verejtéket, amely zavarhatja a cukorviasz folyamatát.

Lereped. Használjon gyengéd hámlasztó bőrradírt vagy eszközt az elhalt hámsejtek eltávolítására és a benőtt szőrszálak megelőzésére. Ez azt is megkönnyíti, hogy a viasz a hajhoz tapadjon, és hatékonyabban távolítsa el.

Nagyon jól szárítsa meg a területet. Használjon tiszta törülközőt, hogy finoman szárítsa meg bőrét. A cukorviasz felhordása előtt győződjön meg róla, hogy a bőr teljesen száraz.

Fertőtlenítse a bőrt. Antiszeptikus törlőkendővel fertőtlenítse a gyantázni kívánt területet, és elpusztítsa az esetlegesen előforduló baktériumokat. Gyantázás előtt hagyja a bőrt alaposan megszáradni.

Vigyen fel talkummentes port (opcionális). Ha zsíros bőre van, gyantázás előtt vigyen fel kis mennyiségű talkummentes port, például kukoricakeményítőt. Ez segít felszívni a felesleges olajat, és megkönnyíti, hogy a cukorviasz megragadja a hajat.

Hogyan lehet cukros gyantázni az arcát

Míg az arc cukros gyantázása olyan, mint a test cukros gyantázása, van néhány eszköz és technika, amelyek az otthoni gyantázást egy kicsit simábbá tehetik (szójáték).

Szükséged lesz::

– Cukorviasz
– Spatula vagy applikátorrúd (vagy használhatja a kezét, ha a viasz elég vastag)
– Muszlin vagy pamut csíkok (opcionális)
– Tiszta törölköző

1. lépés | Melegítse fel a cukorviaszt

Ha szükséges, melegítse fel a cukorviaszt, hogy meleg és rugalmas legyen, de ne legyen túl forró. A cukorviaszt egy mikrohullámú sütőben használható edénybe kanalazom, majd 10 másodperces időközönként felmelegítem, mindegyik után ellenőrizve, hogy már alig melegszik.

2. lépés | Vigyen fel cukros viaszt az arc egy kis területére

Tesztelje a viaszt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem túl forró. Ezután egy applikátorrúddal vigyen fel egy kis mennyiségű viaszt vékonyan és egyenletesen a haj növekedési irányával ellentétes irányban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy teljesen bevonja a hajat, és valóban megragadja azt a gyökerétől.

Ujjainkkal is felviheted a viaszt, de én úgy látom, hogy a viasz zugokba és résekbe könnyebben bejuthat egy popsibot vagy más applikátor segítségével. Ügyeljen arra, hogy ne vigye fel a viaszt túl közel a szemhez, az ajkakhoz vagy a fejbőrhöz.

3. lépés | Távolítsa el a viaszt egy csuklómozdulattal

Az arc bőre érzékeny lehet, ezért annak érdekében, hogy az első alkalommal jól érezze magát, helyezzen egy muszlin- vagy pamutcsíkot a viaszra, és nyomja le erősen. Egyik kezével tartsa feszesen a bőrt, a másik kezével pedig a szőrnövekedés irányába húzza le a viaszt, hogy elkerülje a haj törését.

Ha inkább kihagyja a szövetcsíkot, egyszerűen fogja meg magát a cukorviaszt, és távolítsa el egy csuklómozdulattal.

4. lépés | Ismételje, amíg kész

Folytassa a cukorviasz felhordását a kis bőrfoltokra, amíg az egész kezelni kívánt területet be nem gyantázta.

5. lépés | Törölje le a maradék viaszt

Ha végzett, tiszta, nedves törülközővel finoman törölje le az esetleges maradványokat.

Gyantázás utókezelés

Az arcbőr finnyás lehet, ezért a legjobb, ha a gyantázás utáni vékonyréteg-kromatográfiával kezeli, hogy távol tartsa a bőrpírt és elősegítse a gyors gyógyulást.

Alkalmazzon hideg borogatást. A gyantázott területre felvitt hideg borogatás segíthet csökkenteni a gyulladást, megnyugtatja a bőrt és csökkenti a kellemetlen érzéseket.

Használjon nyugtató krémet. Az olyan összetevőket, mint az aloe vera, a kamilla vagy a teafaolajat tartalmazó testápoló segíthet megnyugtatni a bőrt, és csökkenti a bőrpírt vagy az irritációt.

Kerülje a forró vizet. Gyantázás után a legjobb elkerülni a forró zuhanyt vagy fürdőt…

[ad_2]

Forrás