Oldal kiválasztása

[ad_1]

A nyári napforduló, más néven nyárközép, vagy a pogány hagyomány szerint Litha, az év leghosszabb és legkönnyebb napja az északi féltekén. Ez azért van, mert ez az a pont, amikor a nap eléri a legészakibb pontját az égbolton a Rák csillagképben. Bár van némi éves ingadozás, ez leggyakrabban június 21-én fordul elő, ami egyben a rákszezon első napja is. Íme néhány egyszerű módja annak, hogy kapcsolatba léphessünk az évszakkal, és megünnepeljük az idei nyári napforduló rituáléját.

Néhány különleges gyakorlat vagy rituálé hozzáadása nagyszerű módja annak, hogy ráhangolódjunk az évszak egyedi energiájára, és tiszteletben tartsuk a melegséget, a fényt, a bőséget és a bajtársiasságot, amit a nap hoz. Néhány évvel ezelőtt volt szerencsém Reykjavikban, Izlandon megünnepelni a nyári napfordulót. Soha nem fogom elfelejteni azt az élményt, amikor éjfélkor egyedül sétáltam a kikötőben, a hatalmas hajók gazdag, arany fényben fürdőztek. A sok nap eredő energiája nagy és bőséges, és a kollektív szellem általában felemelkedik, amikor az emberek összejönnek, és élvezik a napsütést, a szezonális ételeket és a természetet.

11 szertartás a nyári napfordulóra

1. Végezzen rituális fürdőzést

Fuss le egy langyos fürdőt (főleg, ha forró éjszaka), gyújts körbe gyertyákat a napenergia csúcsteljesítményének tiszteletére, szórj bele néhány virágszirmot a körülötted lévő szezonban virágzó virágokból, és adj hozzá néhány cseppet a legfényesebb esszenciálisból. olajok (gondoljunk csak: jázmin, muskátli, rózsa, levendula, bergamott vagy agyagzsálya).

A pihentető áztatás után álljon a vízben, és dörzsölje le testét házi mézes és sós bőrradírral, amelyet úgy készítenek, hogy 3 evőkanál mézet 3 evőkanál tengeri sóval egy kis tartályban egyszerűen elegyítenek (ez a rózsamézradír nagyszerű az arcra, ha jobban szeretnéd!). Öblítse le, miközben vizualizálja a nemkívánatos elnehezülést vagy az elakadt energiákat, amelyek lemosódnak és elmosódnak.

Miközben leereszted a fürdőt és elfújod a gyertyáidat, szánj egy percet arra, hogy hálásan reflektálj az életedben már meglévő szépségre és bőségre, hogy olyan vibrációt hozz létre, amely még jobban befogad.

2. Gyűjts virágot

A nyárközép tiszteletének egyik leghagyományosabb módja a virágok összegyűjtése és kirakása. Ha van virága (vagy akár gyönyörűen virágzó gyomnövénye!) a kertjében, használhatja azokat, vagy keresse fel a helyi virágüzletet, és válasszon olyan virágokat, amelyek helyi és szezonálisak.

—Kisebb virágokat füzérbe vagy koronába fonhatunk.

-A nagyobb szárakból koszorú lehet az ajtón, vagy az asztal középpontja.

– Tegyél néhány friss virágot az oltárodra (ha van).

-Válasszon virágokat egy nagy csokorból kisebb csokorba, és helyezze el otthona különböző helyeire, hogy növelje a bőséges érzést.

3. Lakomát kint

A kinti étkezés, legyen szó akár piknikről, grillezésről vagy egyszerűen az asztal kiköltöztetéséről, nagyszerű módja annak, hogy megünnepeljük az év legfényesebb éjszakáját. Válasszon egy menüt a helyi, szezonális gyümölcsök és zöldségek alapján, amelyek az északi féltekén lehetnek eper, őszibarack, szilva, cseresznye, zöldbab, gyermekláncfű, kukorica, padlizsán, uborka, paradicsom és dinnye.

Adja hozzá a szezonális fűszernövényeket is, különösen, ha az udvarán vagy a verandán nőnek. Semmi sem mondja úgy a nyarat, mint a friss zöld fűszernövények!

4. Főzzön egy kerti keverék jeges teát

A másik ok, amiért szeretek saját gyógynövényeimet és virágaimat termeszteni, az az, hogy saját magam készíthetek napteákat (koktélokhoz is kiválóak!) A nyári csúcsidőszakban a kertem legerősebb növényei is elkészítik a legjobb főzeteket.

Válasszon bármit, ami kéznél van, például levendulát, csipkebogyót, kamillát, mentát (ezt nevelje cserépben – úgy terjed, mint a gaz!), citromfűt, echinaceát, citromos verbéát vagy pitypanggyökeret, és keverje össze őket kedveled. Öntsön 1 liter forrásban lévő vízzel 1 csésze fűszernövényt, és hagyja 3-5 percig dermedni, majd szűrje át egy szitán.

Miután a kifőzött tea kihűlt, hűtsük le a hűtőben, és édesítsük mézzel, hogy egy tökéletesen frissítő nyári italt kapjunk.

5. Gyújts egy máglyát

A nyári napforduló megünneplésére máglyát gyújtani régóta fennálló pogány hagyomány. Miért ne hozná össze barátait és családját egy hatalmas tűzre, és ünnepelje meg az év leghosszabb éjszakáját a legközelebbi és legkedvesebb körében?

Írországban a hagyományos litha-rituálékhoz az ünneplők követ tartottak a zsebükben, és háromszor körbejárták a tüzet, gondolva egy kívánságra. Aztán a követ a lángokba dobták, és hajlandóak voltak megadni. A tűz egy erőteljes megnyilvánulási elem, és egy ilyen nagy napenergiával rendelkező éjszakán ez egy csodálatos módja annak, hogy dolgozzunk vele.

6. Mézzel sütjük

A méz egy édesítőszer, amelyet számos pogány nyári hagyományban használnak (gyakran mézsörben és édes kenyerekben), és ezek a gyógynövényekkel és virágokkal borított nyári napfordulós mézes sütik tökéletes desszertnek vagy snacknek számítanak. Ez a rusztikus mézes torta is eléri a célt!

7. Napenergiával a gardrób

A wicca hagyomány szerint ez az a nap, amikor elő kell hozni a legfényesebb, legnaposabb ruhádat. Öltözz pirosba, narancsba és sárgába, ékesítsd magad vadvirággal, vegyél fel bármilyen melengető sárga arany ékszert, és ha lehet, hagyd bent a cipődet. A mezítláb séta a természetben hatékony módja annak, hogy kapcsolatba lépjünk a föld földelő energiájával [source].

8. Csinálj egy tarot szórást

Szeretek jelentős szezonális jelzőket használni a kártyáimmal való beszélgetésre. Mivel hat hónap telik el a nyári napforduló fényének csúcspontja és a téli leghosszabb éjszaka között, miért ne dolgozna a kártyákkal, hogy megvizsgálja az ezalatt rejlő növekedési lehetőségeket?

Állíts fel olvasnivalót virágokkal, gyújts egy gyertyát, keverd össze a kártyáidat, és tegyél le hármat magad elé az asztalra:

– az első kártya azt az energiát szimbolizálja, amelyet a következő hónapokban meg kell testesíteni és befogadni

– a második kártya arról az energiáról beszél, amelyet arra kérnek, hogy öntsön le és engedjen el, hogy virágozzon az őszi és téli szezonban

– a harmadik kártya azt a fő leckét szimbolizálja, amelyet meg kell tanulnia…

[ad_2]

Forrás