Oldal kiválasztása

[ad_1]

Gyújtsa be a grillsütőt, és ragadja meg a salátaleveleket, és készítsen egy jó csirke saláta pakolás receptet, amely nem fukarkodik az ízével. A gyömbérben pácolt hús hűvös uborkával és tzatziki szósszal párosul az ázsiai és mediterrán ízek ízletes fúziójában.

A konyhák keverése egy teljesen új íz létrehozása érdekében az egyik kedvenc dolgom a főzéssel kapcsolatban. Ráadásul szeretem azt az ötletet, hogy salátát használok pakolásként, mivel ez biztosítja a gyerekeimnek, hogy több zöldséget kapjanak, és így tökéletes nyári szabadtéri étkezés!

Itt tanultam meg a grillcsirke pácolásának fontosságát. Ez az ázsiai ihletésű pác pedig szupernedves csirkét tesz lehetővé, amelyet egyszerűen a grillre dobhatsz.

Ugorj:

Hozzávalók

Grillezett csirke – A grillezett csirke kiváló sovány fehérjeforrás, amely elősegíti a bőr, a haj és a körmök egészségét, miközben támogatja az izmok helyreállítását is.

Gyömbér pác – A gyömbér gyulladáscsökkentő tulajdonságairól ismert, amely segíthet csökkenteni a bőrpírt és a gyulladást, tisztább arcszínt és ragyogó fényt eredményezve.

Görög joghurtos tzatziki szósz – A tzatziki szószban lévő görög joghurt tele van probiotikumokkal, amelyek támogatják a bélrendszer egészségét, amelyek pozitívan befolyásolhatják a bőr megjelenését azáltal, hogy csökkentik a gyulladást és elősegítik az egészséges mikrobiomát.

Uborka – Az uborka hidratál, antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Segítenek megnyugtatni és táplálni a bőrt, csökkentik a duzzanatot, és elősegítik a fiatalos, revitalizált megjelenést.

A mennyiségeket lásd a receptkártyán.

Utasítás

Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, a gyömbért, az olívaolajat, a kaprot és a borsot. Dobd rá a csirkét, fedd le, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre pácolódni.

Finoman felkockázzuk ¼ csésze uborkát. Keverje össze a felkockázott uborkát fokhagymával, kaporral, sóval, borssal és joghurttal. Óvatosan keverjük össze. Adjunk hozzá egy facsart friss citromot, és tegyük hűtőbe tálalásig.

Melegítsük fel a grillt közepes lángra. Csúsztass körülbelül 5-7 darab csirkét minden nyársra, és tedd a grillre. Mindkét oldalát 5 percig sütjük, amíg a csirke megpuhul.

A római leveleket egy tányéron elrendezzük, a tetejére szeletelt uborkát, csirkét és tzatzikit teszünk. Szezámmaggal díszítjük.

Tipp: Amíg a csirke pácolódik, merítse a bambusz nyársakat vízbe, hogy átázzon, így csökkentheti a nyársak megégésének esélyét a grillen.

Helyettesítések

Íme néhány mód a dolgok megváltoztatására:

  • Saláta – A csirkét salátaborítás helyett tálaljuk. Használhat tortillát is, vagy akár önmagában is fogyaszthatja a kebabot a tzatzikivel a hús mártogatósaként.
  • Tzatziki szósz — A bolti tzatziki szósz jó! Vagy kapcsolja ki a mártogatós szószt. Ez a pisztácia gremolata csodálatos grillezett csirkével. Vagy próbálja ki ezt a fokhagymás fűszernövény szószt.
  • Vegetáriánus – Könnyedén helyettesítheti a csirkét tofuval, tempeh-vel vagy akár gombával ezeknek a pakolásoknak a vegetáriánus változatára.
  • Tejmentes – Használjon kókuszjoghurtot a görög joghurt helyett, hogy tejmentes legyen. Vagy próbálja ki ezt a vegán tzatzikit.
  • Felszerelés

    Ami a nyársat illeti, korábban szinte kizárólag bambuszt használtam, de aztán úgy döntöttem, hogy fém nyársat veszek. Valójában azt tapasztaltam, hogy jobban szeretem a fémet, mert ahogy el tudod képzelni, ez segít a csirkének egyenletesebben és gyorsabban főzni.

    De még mindig szeretem a bambuszt! Ha pedig bambusznyársat használsz, áztasd be legalább 30 percig, hogy ne égjenek meg a grillen. (Profi tipp: áztasson be egy csomó nyársat, csepegtesse le, és tegye egy edénybe vagy műanyag fagyasztózsákba, hogy mindig kéznél legyen, amikor szüksége van rá!)

    Tárolás

    A gyömbéres pácot előre elkészítheti, és akár 24 órával korábban a hűtőben összekeverheti a csirkehússal.

    Tárolja a maradék gyömbéres csirkét légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben legfeljebb 3 napig. Újbóli felhasználás előtt melegítse fel serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben.

    Legjobb tipp

    Csont nélküli, bőr nélküli, viszonylag sovány csirkehús grillezésekor ügyelni kell arra, hogy sütés közben ne száradjon ki. Savas pác és olaj használata megpuhítja a csirkét, és lédús marad. Mivel már pácolás előtt fel van vágva, rövidebb pácolási idővel is megúszhatod, de javaslom, hogy legalább egy órát.

    GYIK

    Milyen saláta a legjobb a csomagoláshoz?

    Az olyan ropogós salátafajták, mint a jéghegy, a római vagy a vajas saláta, jól használhatók ezeknek a gyömbéres csirke saláta pakolásoknak. Válasszon nagy, erős leveleket, amelyek szakadás nélkül megtartják a tölteléket.

    Használhatok más fehérjét csirke helyett, például garnélarákot vagy tofut?

    Biztosan! A garnélarák, a tofu vagy akár az őrölt pulyka kiváló alternatívája lehet a csirkehúsnak ezekben a salátapakolásokban. Ennek megfelelően állítsa be a főzési időt és a fűszereket.

    Készíthetek nagyobb adagot a tzatziki szószból és használhatom más ételekhez?

    Egyértelműen! A Tzatziki szósz sokoldalú, és finom mártogatósként, szendvicsek fűszereként vagy grillezett húsok és zöldségek feltéteként használható. Nyugodtan készíts nagyobb adagot és tárold a hűtőben akár 3-4 napig is.

    Kell-e grillen sütni a csirkét?

    Nem, ha nem fér hozzá a grillhez, megsütheti a csirkedarabokat a tűzhely tetején.

    Párosítás

    Kedvenc ételeim ezekkel a csirke saláta pakolásokkal a karfiol kuszkusz és néhány grillezett zöldség, mint a cukkini és a pirospaprika.

    Gyömbér Tzatziki csirkecsomagolás

    A grillezett gyömbéres pácolt hús hűvös uborkával és tzatziki szósszal párosul ebben az egyszerű ázsiai és görög ihletésű csirkesaláta pakolásban.

    Elkészítési idő 30 perc perc

    Főzési idő 25 perc perc

    Teljes idő 55 perc perc

    Tanfolyam: salátacsomagolás

    Konyha: görög és ázsiai ihletésű

    Kulcsszó: egészséges

    Adagok: 4 -5

    Szerző: Heather Muse

    Költség: 15 dollár

    Felszerelés

  • Nagy tál

  • Bambusz nyársak

  • Grill

  • Hozzávalók

    Pácolt csirkéhez:

  • 4 csirkemell vagy 8 csirkecomb kockákra vágva
  • ½ csésze szójaszósz vagy tamari szósz
  • 2 teáskanál gyömbérpor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál kapor
  • ¼ teáskanál bors
  • A Tzatziki esetében:

  • ¼ csésze finomra vágott uborka
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított kapor
  • ¼…
  • [ad_2]

    Forrás