Oldal kiválasztása

[ad_1]

Télen ez nem is lenne akkora probléma, nyáron viszont minden nő számára kiemelten fontossá válik a szőrtelenítés kérdése – főleg ha strandolni, nyaralni megyünk. Ebből a szempontból valóban érdemes elgondolkodni azon, hogyan oldjuk meg a szőrtelenítésünket.

Borotva

A jó öreg női borotva, ami gyors és mindig kéznél van. Számos előnye ellenére azonban számos hátránya is van – különösen nyáron. Ilyen például a másnap megjelenő szakáll, az érzékeny területek bőrirritációja és természetesen a benőtt szőrtüszők. Ha azonban körültekintően járunk el, a megfelelő minőségű borotvákat is jól ki tudjuk használni. Ugyanis a borotva egyik nagy előnye, hogy bármikor kéznél van, és megfelelő gyakorlás után villámgyorsan használhatjuk. Ha a borotva mellett dönt, érdemes borotvahabot, szőrnövekedést lassítót vagy gátlót vásárolni – és nem árt az érzékeny bőrt borotválkozás után kezelni, hogy megelőzzük a pattanásokat. Ezek az eszközök kényelmesebbé tehetik a borotválkozást. Ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a borotva a közhiedelemmel ellentétben nem erősíti a szőrszálakat. Nyaraláskor is mindig jó, ha kéznél van, remek kiegészítője lehet a többi szőrtelenítő eszközünknek.

Szőrtelenítő krém

A szőrtelenítő krém is nagyon jó eszköz, főleg a mai modern krémek esetében. A nagyon rövid szőrszálakon azonban nem működik kellően hatékonyan, ehhez különféle előkészületek szükségesek – mivel ez egy kicsit „zűrös” munka. Előnye, hogy nagyon szépen eltávolítja a nem kívánt szőrszálakat. Hátránya viszont, hogy nem használható bármikor, mert időbe telik a felvitele. Bizonyára mindenkiben megvan az a kép, legalábbis tinédzser korából, amikor hosszú percekig álltak vele nyakig a fürdőben. A szőrtelenítő krémet ezért leginkább akkor ajánljuk, ha valóban van mit eltávolítani vele, és van elég időd a használatára. Mivel a hatás körülbelül 1-2 napig tart, nyaraláskor érdemes borotvával kiegészíteni.

IPL szőrtelenítés

A modern szőrtelenítés egyik leghatékonyabb eszköze. Először kicsit macerás lehet, de utána hónapokig nem okoz gondot a szőrszálak eltávolítása. Korábban csak kozmetikusoknál lehetett kapni, de manapság már bárki beszerezhet otthoni IPL készülék. Jelenleg ez sajnos még elég drágának tűnhet, de hosszú távon megtérül. A szőke és vörös hajúak számára azonban trükkös lehet, mivel az IPL csak a sötét színekre reagál.

Gyantázás

Az egyik leggyakoribb nyári szőrtelenítési módszer. Ennek köszönhetően hetekig szőrtelen lehet a felület, amelyre felvitték – de több hátránya is van. Egyrészt ki kell számolni, hogy mikor akarjuk felvenni a fürdőruhát, mert ha egyszer visszanő a szőr, nagyon rövid szőrszálaknál nem megy az újragyantázás. Ezért eltart néhány hétig, mire újra gyantázhatunk. A másik nagy hátrány, hogy érzékeny bőrűeknek nem ajánlott. Továbbá a puhább testrészeken lévő szőrszálak nagyobb valószínűséggel szakadnak be a bőrbe, de legalábbis nagyon nehezen távolíthatók el gyantázással. Tehát, ha úgy dönt, hogy a vakáció előtt gyantáz, akkor dobjon be egy epilátort is, mert a szőrnövekedés üteme változhat.