Oldal kiválasztása

Az aktok mestereként munkám nagy része a bőrre fókuszál. És amint azt tudni fogod, ha olvastad az Eat Beautiful című könyvemet (link már megtalálható), én mindig kifelé közelítem a nagyszerű bőrt. A kollagén a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje szervezetünkben. Felelős a bőrünk, csontjaink, ízületeink és szöveteink szerkezetének és rugalmasságának biztosításáért. Az életkor előrehaladtával szervezetünk kollagéntermelő képessége csökken, ami ráncokhoz, ízületi fájdalmakhoz és az öregedés egyéb jeleihez vezethet. Ez a kollagén-kiegészítők népszerűségének növekedéséhez vezetett, de valóban szüksége van rájuk?

EZ A CIKK TÁRSULT LINKEKET TARTALMAZ

Image Credit @ Elizabeth Wagmeister a Varietyért

Mi az a kollagén?

A kollagén egy fehérje, amely testünk kötőszöveteiben található. Testünkben lévő összes fehérje körülbelül egyharmadát teszi ki, és felelős azért, hogy erőt és támogatást biztosítson szöveteinknek, valamint segítse az új sejtek képződését. Több mint 20 különböző típusú aminosav alkotja a kollagént. Nélkülözhetetlenek a kollagén képződésében, és magas koncentrációban megtalálhatók a kollagénben gazdag élelmiszerekben, például a csontlevesben és a zselatinban.

A kollagén egyik legismertebb előnye, hogy javítja bőrünk megjelenését. Az életkor előrehaladtával szervezetünk kevesebb kollagént termel, ami ráncokhoz, megereszkedett bőrhöz és rugalmasságának elvesztéséhez vezethet. Kollagén pótlásával hozzájárulhatunk e fontos fehérje szintjének helyreállításához bőrünkben, ami fiatalosabb és ragyogóbb megjelenést eredményezhet.

A kollagénről azt is kimutatták, hogy segít csökkenteni az ízületi fájdalmat és merevséget, így a sportolók és az ízületi gyulladásban vagy más ízületi betegségekben szenvedők körében népszerű kiegészítő. Fontos a bélrendszer és az emésztés szempontjából.

Image Credit @ Elizabeth Wagmeister a Varietyért

Melyek a különböző típusú kollagén-kiegészítők?

A kollagén-kiegészítők különféle formákban kaphatók, beleértve a porokat, kapszulákat és italokat. Különböző forrásokból készülhetnek, például szarvasmarha-, hal- vagy csirke kollagénből. A kollagén-kiegészítők leggyakoribb típusai az I., II. és III. típusú kollagének. Az I-es típusú kollagén a szervezetünkben leggyakrabban előforduló kollagén, és megtalálható a bőrünkben, csontjainkban és inainkban. Szerkezetet és támogatást biztosít ezeknek a szöveteknek, és segít megőrizni erősségüket és rugalmasságukat. A II-es típusú kollagén főként a porcokban található, és segíti az ízületeink kipárnázását és védelmét. A III-as típusú kollagén bőrünkben és szerveinkben található, és segít megőrizni azok rugalmasságát és feszességét.

Ne feledje, hogy bár a kollagén-kiegészítők hasznosak lehetnek, nem jelentenek varázslatos megoldást az öregedés minden jelére, és a lehető legjobb eredmények elérése érdekében az étrendre, a bőrápolási rendszerre és az életmódra kell összpontosítania.

Image Credit @ Elizabeth Wagmeister a Varietyért

Hogyan működnek a kollagén-kiegészítők?

A kollagén-kiegészítők úgy működnek, hogy ellátják a szervezetet az új kollagénfehérjék felépítéséhez szükséges aminosavakkal. A fehérjék ezután a test különböző részein felhasználhatók a bőr rugalmasságának javítására, az ízületi fájdalmak csökkentésére és az általános egészségi állapot javítására.

Biztonságos a kollagén szedése?

A kollagén-kiegészítők általában biztonságosnak tekinthetők, de előfordulhatnak mellékhatások a kollagén típusától és az azt szedő személytől függően. Fontos, hogy a kollagén-kiegészítők elkezdése előtt beszéljen orvosával, ha bármilyen alapbetegsége van.

Vannak természetes alternatívák a kollagén-kiegészítőknek?

Ha el akarja kerülni a kollagén-kiegészítőket, próbálkozzon kollagénnövelő ételekben gazdag étrenddel, mint például csontleves, lazac és leveles zöldek. A kollagéntermelést is javíthatja, ha eleget alszik, csökkenti a stresszt és védi bőrét a napsugárzástól.

7 KIPRÓBÁLHATÓ KOLLAGÉN-KIEGÉSZÍTŐ

  • ARELLA | Vegán kollagén – folyékony kiegészítő
  • TULULLA | Beauty Infused Collagen
  • KIKI EGÉSZSÉGÜGY | Tiszta tengeri kollagén por
  • KAYO TESTÁPOLÁS | Skin Perfect Collagen Powder
  • PRIME FIFTY | Bőr, haj és köröm vitaminok és kollagén kiegészítők
  • AURA BELSŐ SZÉPSÉG | Passionfruit kollagén étrend-kiegészítő
  • CUKORMEDVE | Pro-kollagén vitaminos gumicukor

OLVASSA TOVÁBB: Kiegészítők a bőr számára | A legjobb hajkiegészítők

© Wendy Rowe. Minden jog fenntartva.

[ad_2]

Forrás