Oldal kiválasztása

[ad_1]

Korábban azt hittem, hogy az egyetlen módja annak, hogy saját levendula parfümöt készítsek illóolajokkal. Bár igaz, hogy az illóolajok, az alkohol és a víz összekeverésével nagyszerű 2 perces barkácsparfüm készíthető, a levendulával átitatott virágvíz (más néven hidroszol) készítése jobb megoldás lehet, különösen akkor, ha illatosítóként szeretné használni. koktélkeverő, arcpermet, szobai spray, szövetfrissítő, nevezd.

Lehet, hogy egy kicsit tovább tart, de többet kapsz, ha engem kérdezel. Fogj hát egy kis szárított levendulát, egy edényt és egy kis jeget, és megmutatjuk, hogyan készíthetsz egy egyszerű levendula vízparfümöt kevesebb mint egy óra alatt.

Mi az a levendula hidroszol?

A hidroszol az illóolaj-előállítási folyamat mellékterméke. Pontosabban a vízbázisú maradványok, amelyek az illóolaj kinyerése után maradnak vissza a növényi anyagból.

Mivel többnyire vízből állnak, a hidroszolok gyengébbek és sokoldalúbbak, mint az illóolajok. De még mindig tartalmaznak sok olyan jótékony vegyületet, amely az illóolajokban található, mint például a linalool, a linalil-acetát és a kámfor, de sokkal alacsonyabb koncentrációban.

A levendula hidroszolt számos kozmetikai és egészségügyi termékben használják. Kimutatták, hogy antioxidáns és antimikrobiális hatása van, valamint segít a szorongásban [source].

További módszerek a hidroszol előállítására

– Rózsavíz hidroszol
– Rozmaring menta hidroszol
-Grapefruit + borókabogyó hidroszol

Hogyan készítsünk levendula virágvizet

A bolti hidroszolokat jellemzően speciális desztillációs berendezéssel készítik. Szerencsédre azonban elkészítheted saját hidroszolodat, csak egy fedeles edényből, szárított virágokból, vízből és jégből.

Ahogy a virágok felforrnak, a beszívott gőz lecsapódik a fejjel lefelé fordított edény fedelén, és egy kis tálkában összegyűlik. Marad egy tiszta hidroszol, amely önmagában is használható parfümként vagy különféle szépségápolási, tisztító- és italreceptekben.

Levendula víz receptje

– 2 csésze szárított bio levendula virág
– 3 csésze desztillált víz
—Jég, cipzáras zacskóban
– Fedős edény
-Kis, hőálló tál vagy ramekin

Utasítás

1. lépés | Keverje össze a virágokat és a vizet egy edényben.

Helyezze a szárított virágokat az edény aljába, és öntse le desztillált vízzel. Keverje meg jól.

2. lépés | A virágok tetejére tegyünk egy ramekin-t.

Helyezzen egy kis, hőálló tálat az edény közepére, a virágok tetejére. Ideális esetben azt szeretné, ha a ramekin széle a vízvonal felett ülne.

De ha a ramekin nem elég magas, tegyél egy második kis tálat vagy ramekint fejjel lefelé a vízbe. Ezután tedd rá a ramekint. Ennek némi magasságot kell adnia.

3. lépés | Helyezze a fedőt fejjel lefelé az edényre.

Vegyük alacsonyra a hőt, és tegyük a fedőt fejjel lefelé az edényre. Körülbelül 2 hüvelyk legyen a tál és a felfordított edényfedél között, hogy a hidroszol összegyűlhessen a ramekinben.

4. lépés | Helyezzen egy zacskó jeget a fedél tetejére.

Helyezzen jégkockákat egy Ziplock zacskóba, és tegye a fedél tetejére. Ahogy a gőz felemelkedik, lecsapódik a hideg, fordított fedélen, lefolyik a közepén, és összegyűlik az edényben lévő tálban.

5. lépés | Hagyja 30-40 percig forrni.

Forrald fel a vizet, és hagyd, hogy a levendulával átitatott gőz felemelkedjen, és összegyűljön a fedél alján. Körülbelül 30-40 perc elteltével vegye le a fedőt, és óvatosan emelje ki a hidroszolos tálat az edényből.

6. lépés | Töltsön levendula vizet egy tiszta spray-palackba.

Hagyja a hidroszolt szobahőmérsékletre lehűlni, mielőtt tiszta, légmentesen záródó edénybe helyezné.

A levendula virágvíz évekig eláll, ha hűvös, sötét helyen, közvetlen napfénytől védve tároljuk (ideális a hűtőszekrény).

Levendula víz tippek

A levendula illatának fokozása érdekében: Tegyen több szárított virágot a cserépbe, miközben a víz mennyisége változatlan marad.

Használhat friss levendula virágot: De lehet, hogy több kell belőlük egy illatos hidroszol elkészítéséhez.

Gyorsítsa fel a hűtési folyamatot: Helyezze a hidroszolos tálat néhány percre jeges vízfürdőbe vagy fagyasztóba.

Tartsa tovább a hidroszolt: Tárolja borostyánsárga üvegben, hogy lassítsa a lebomlási folyamatot.

8 módszer a levendula virágvíz használatára

Parfümként vagy testpermetként. Friss, finom parfümért fújjon virágvizet a csuklójára, a könyökhajlatba vagy a fülek mögé. Kombináld citrusos hidroszollal, hogy rétegesebb illatú legyen.

Arcfestékként. Ha megnyugtatóan szeretné kiegészíteni bőrápolási rutinját, egyszerűen permetezze az arcára a tisztítás után, hogy egyensúlyba hozza a bőr pH-értékét és enyhítse az irritációt.

Légfrissítőként. A levendulavíz nagyszerű, teljesen természetes szobapárát, ágynemű spray-t vagy textilfrissítőt biztosít! Csak fújja körbe otthonában, hogy megnyugtató és pihentető légkört teremtsen.

Egy fürdőben. Adjon hozzá egy kis levendula hidroszolt a fürdővizéhez, hogy megnyugtatóan ázzon.

Arcgőzben. Öntsön egy kis levendula virágvizet egy tál forró vízbe, hajoljon a tál fölé, és terítsen egy törölközőt a fejére, hogy élvezze a gőz bőrnyugtató előnyeit.

Hajöblítésben. Samponozás után öblítse le a haját levendula hidroszollal, hogy megnyugtassa a fejbőrt, és friss, kellemes illatot adjon tincseinek.

Házi készítésű tisztító oldatban. Nyugodtan adjon hozzá levendula virágvizet a következő adag univerzális tisztítóoldatához, hogy frissítő illatot adjon.

Koktélokban. Öltöztesd fel a következő gin-tonik vagy pezsgő rozé fröccsöt egy kis levendulavíz hozzáadásával.

Fontos megjegyezni, hogy bár a levendula virágvizet általában biztonságosnak tartják a helyi használatra, először mindig végezzen tapasztesztet, és konzultáljon orvosával, ha bármilyen probléma merül fel.

Levendulavíz GYIK

Miben különbözik a levendula hidroszol a levendula illóolajtól?

A levendula-hidroszol a virágokkal átitatott víz, amely a levendula illóolaj készítése során keletkezik. Bár hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, az illóolaj sokkal koncentráltabb és erősebb az illata. A Hydrosol viszont magasabb víztartalmú és gyengédebb a bőrhöz.

Biztonságos a levendula hidroszol használata minden bőrtípusra?

A levendula hidroszol általában minden bőrtípusra biztonságos,…

[ad_2]

Forrás