Oldal kiválasztása

[ad_1]

Nem csak a friss, szezonális alapanyagok fogyasztása jó neked, hanem a bolygónak is. Nyilvánvalóan az, hogy mi a friss és mi a helyi, attól függ, hogy hol tartózkodik, de az Eat Beautiful című könyvemben rengeteg javaslatom van a bőrbarát ételek és az egészséges tavaszi, nyári, őszi és téli receptötletekhez. A padlizsán (vagy padlizsán, ha az Egyesült Államokban jár!) a tavasz nagy kedvence, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. A padlizsán flavonoidokat tartalmaz, amelyek antioxidáns tulajdonságai segítenek ellensúlyozni az öregedés jeleit, valamint elősegítik a szív egészségét. A legfinomabb módja annak, hogy fogyasszon ebben a szezonban? Természetesen a finom sült padlizsán receptemmel!

EZ A BEJEGYZÉS TÁRSULT LINKEKET TARTALMAZ

Sült padlizsán

2-t szolgál ki
433 kalória adagonként

2 padlizsán, hosszában félbe vágva
2 evőkanál olívaolaj
180 g quinoa
1 db zöldségleves kocka
2 medvehagyma, apróra vágva
2 marék spenót
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
15 g parmezán sajt

  • Melegítsük elő a sütőt 210 °C/190 °C légkeveréses hőmérsékletre.
  • A padlizsánokat vágott oldalukkal felfelé egy tepsire helyezzük. Meglocsoljuk olajjal, és 20 percig sütjük, vagy amíg megpuhul.
  • Közben a quinoát tegyük egy serpenyőbe, és adjuk hozzá a leveskockát és 360 ml vizet. Forraljuk fel, mérsékeljük a hőt és főzzük 20 percig. Az utolsó 5 percig lefedve főzzük, hogy a quinoa ragacsos legyen.
  • Amikor a padlizsán elkészült, a belsejét kikanalazzuk, a héját a tálcán hagyjuk. A húst áttesszük egy robotgépbe, és hozzáadjuk a medvehagymát.
  • A spenótot és a fokhagymát egy szitába tesszük, és forrásban lévő vízzel felöntjük, hogy kipiruljon. Adjuk hozzá a robotgéphez, és keverjük simára. Tedd egy tálba, és keverd hozzá a quinoát.
  • A parmezánt belereszeljük a quinoás keverékbe, mielőtt visszakanalaznánk a padlizsán héjába. További 5 percig sütjük, vagy azonnal tálaljuk.
  • OLVASSA TOVÁBB: Bőrbarát Frittata | Reggeli pakolások | Liszt nélküli narancstorta

    © Wendy Rowe. Minden jog fenntartva.

    [ad_2]

    Forrás