Oldal kiválasztása

[ad_1]

Az almaecet sarkító téma. A legtöbb ember, akit ismerek, a puszta látványától (uh, szagától) öklendezik. Szinte mindenki más szereti a cuccot. Én személy szerint ritka tweenernek tartom magam: nem szeretem, de pofázás nélkül is meg tudom inni. Evés előtt kortyolgatok egy kicsit, beledobom salátaöntetbe, és gonosz megfázást készítek vele, közben állandóan emlékeztetem magam, hogy ez jó nekem.

De a többi erjesztett italhoz hasonlóan azt tapasztaltam, hogy a házi almaecet jobb és olcsóbb, mint a boltban vásárolt. Ráadásul nincs szükség indulókultúrára vagy bármilyen divatos felszerelésre az elkészítéséhez. Csak egy üveg, alma és egy kis cukros víz. Komolyan, ez bolond bizonyíték.

És ha ez nem lenne elég, még azt is megmutatjuk, hogyan használd fel a frissen főzött ACV-t egy gyógyító almaecetes elixírben!

A házi készítésű almaecet előnyei

Utálom feltörni neked, de a szupermarketekben található ACV nagy része pasztőrözött és nagymértékben feldolgozott. Ez azt jelenti, hogy az összes jótékony baktérium már régen eltűnt, mielőtt eljutna hozzád. És bár még mindig jól működik a tisztításhoz, búcsút csókolhat minden egészségügyi előnyének.

Megkapod az „anyát”

Másrészt észrevehette, hogy egyes almaecet márkáknál az „anyával” felirat szerepel az üvegen. Ez valójában csak azt jelenti, hogy az ecet nem pasztőrözött, és még mindig tartalmazza az „anya” kultúrát, amely az erjesztési folyamat során keletkező élesztő és baktérium kombinációja.

Az anyakultúra úgy néz ki, mint egy zavaros, szálas anyag, amely a palack aljára telepszik, de enzimeket és hasznos baktériumokat tartalmaz, amelyek rengeteg otthoni, egészségügyi és szépségápolási előnyt biztosítanak.

Meg fogja kapni az egészségügyi előnyöket

Fogyasztása elősegítheti a gyomor lebontását, és csökkentheti a savas refluxot. A vízben hígított AVC még a felforduló hason vagy a puffadáson is segíthet.

Megkapod a szépség előnyeit

Helyileg alkalmazva segít kiegyensúlyozni a pH-értéket, és enyhíti a bőrirritációt korpásodás, ekcéma és pattanások formájában.

Pénzt takarít meg

De a nyers, szűretlen cucc vásárlása gyorsan drágulhat. Főleg, ha a házi szépségápolási receptektől a megfázás és influenza elleni szerekig mindenre használja. Szerencsére a saját ACV elkészítése nagyon egyszerű.

Hogyan készítsünk saját almaecetet

Bár mindig vásárolhatsz olcsón egy zacskó bioalmát a boltban, de almamaradékból is készíthetsz ecetet.

Minden alkalommal, amikor almát eszik, dobja a maradék héját és magját egy élelmiszer-biztonságos edénybe a fagyasztóba. Ha elegendő ecetet készíteni (kb. 6 almát ér), egyszerűen hagyja felolvadni a konyhapulton, mielőtt beledobja egy cukros vízzel ellátott üvegbe. Helyezze az edényt egy meleg, sötét kamrába néhány hétre, hogy beindítsa az erjedést, és az almát ecetté alakítsa.

Tudni fogja, hogy az ecet készen áll, ha sötét, zavaros habot lát az edényben. Ez az „anya”, amitől a nyers ecet olyan jó az Ön számára.

Készen állsz inni almaecetet? Élvezze egyenesen, vagy hígítsa fel egy evőkanál vízzel a maximális egészségügyi előnyök érdekében.

DIY almaecet recept

-3 egész bioalma vagy körülbelül 6 almából származó maradék
– 2 evőkanál cukor (nyers vagy fehér is jó)
– Szűrt víz, hogy ellepje – Körülbelül 3 csészét használtam, de a tartály méretétől függően többre vagy kevesebbre lehet szüksége
– Nagy üvegedény
– Papírtörlő és gumiszalag

– Erjesztőkő vagy káposztalevél az alma vízben tartásához (opcionális)

Utasítás

1. lépés | Vágja fel durván az almát

Az almát megmossuk és nagy darabokra vágjuk. Helyezze őket egy tiszta üvegbe.

2. lépés | Oldjuk fel a cukrot vízben

A cukrot elkeverjük 1 csésze vízzel, és az almák tetejére öntjük. Adjunk hozzá több vizet, hogy az almát körülbelül egy hüvelyknyire ellepje.

Attól függően, hogy milyen kicsik az almadarabok, előfordulhat, hogy néhány darab a tetejére úszik. Ha 24 óra elteltével is lebegnek, erjedéskővel vagy nagy káposztalevelekkel mérjük le őket, és tartsuk teljesen a vízben. Ez megakadályozza, hogy penész képződjön az ecetben.

3. lépés | Fedje le az üveget szövettel vagy törülközővel

A gyümölcslegyek távoltartása érdekében takarja le az üveget papírtörlővel, és rögzítse gumiszalaggal.

4. lépés | Helyezze meleg, sötét helyre erjedni

Helyezze az edényt egy meleg kamrába 2 hétre, és rendszeresen ellenőrizze, hogy nem képződ-e penész vagy más. Ha penészt talál, ki kell dobnia a keveréket, és újra kell kezdenie.

5. lépés | Szűrjük le a folyadékot, és folytassuk az erjesztést

Szűrjük le a folyadékot, és dobjuk ki az almadarabokat. Tegye vissza a folyadékot ugyanabba az edénybe. Fedjük le újra, és tegyük vissza a kamrába.

Folytassa az erjesztést további 4 hétig, néhány naponta megkeverve. 4 hét elteltével ellenőrizze az ecet ízét. Miután elérte a kívánt savasságot, töltse üvegbe, és kezdje el használni.

Hogyan tároljuk a házi készítésű ecetet

Miután elkészítette a házi almaecetet, fontos, hogy megfelelően tárolja, hogy megőrizze minőségét és frissességét. A nem megfelelő tárolás káros baktériumok vagy penészgombák túlszaporodásához vezethet, ami tönkreteheti az ecetet, és nem biztonságos fogyasztása.

Tárolja hűvös, sötét helyen. Az almaecetet hűvös, sötét helyen, napfénytől és hőtől védve kell tárolni, mert az ecet lebomolhat és elveszítheti ízét. Egy kamra, szekrény vagy hűtőszekrény ideális hely.

Használjon légmentesen záródó üvegedényeket. Kerülje az ecet műanyag edényekben való tárolását, mivel az ecetben lévő sav reakcióba léphet a műanyaggal, és káros vegyszereket szivároghat az ecetbe.

Címkézze fel és keltezze a főzetet. Mint minden házi készítésű főzetnél, a házi almaecetet is érdemes felcímkézni a dátummal és egy gyors leírással. Ez segít nyomon követni a frissességét, és biztosítja, hogy felhasználja, mielőtt megromlik.

Egy év után dobd ki. A megfelelően tárolt almaecet hat hónaptól egy évig is eltarthat. Idővel az ecet elveszítheti ízét és savasságát. Ha bármilyen változást észlel a színben, állagban vagy szagban, dobja ki az ecetet.

Hogyan használjuk a házi készítésű almaecetet

A lista komolyan végtelen,…

[ad_2]

Forrás