Oldal kiválasztása

[ad_1]

Az első alkalom, amikor otthon próbáltam gyantázni a lábamat, egy vonatbaleset volt. Milyen nehéz lehet, igaz? Nos, mondjuk azok a lányok a szalonban úgy néznek ki, mint egy séta a parkban. A szőrszálak letépése a testedről nem való a gyenge szívűeknek. Nem is a felkészületleneknek (ami én biztosan voltam). De rengeteg próbálkozás és hiba után hivatalosan is kijelenthetem, hogy ha jól csinálod, akár egy kicsit élvezetes is lehet mazochista, öngondoskodó módon. És tudod mi más? Bármelyik nap felülmúlja a borotválkozást, úgyhogy vállalom.

Íme, hogyan gyantázzon otthon, mint egy profi.

Hogyan gyantázzunk otthon

A lábak otthoni gyantázása olcsó és egyszerű alternatíva lehet a véget nem érő szalonnapi találkozókhoz. Az újoncok számára azonban megfélemlítő is lehet.

Szerencsére a megfelelő eszközökkel és technikákkal bárki elérheti a sima és hosszan tartó viaszt saját otthonából. Hogy megkönnyítsük a dolgát, végigvezetjük Önt a bőr előkészítésétől és a megfelelő szőrtelenítő viasz kiválasztásától kezdve a viasz felviteléig és a bőr ápolásáig, amikor mindennek vége.

Legyen szó gyakorlott otthoni gyantázóról vagy először használóról, ezek a tippek és trükkök segítenek elérni a szalonminőségű eredményt.

1. Gyűjtsd össze a gyantázási kellékeket.

Az egyetlen kellék, amire valóban szüksége van:

– Egy popsirúd
– Szőrtelenítő viasz
– Pamut gyantázó csíkok

Minden más a szép, hogy van, de nem szükséges kategóriába tartozik. Ha ezek a dolgok segítenek abban, hogy könnyebben elvégezze a munkát, vásárolja meg azokat is. De jobban szeretem Marie Kondo gyantázási kellékeimet, és csak a legszükségesebbeket tartom kéznél.

Opcionális gyantázási kellékek:

— Kukoricakeményítő vagy babapor
– Viaszmelegítő
– Hámlasztó bőrradír
-Csipesz
– Viasz előtti tisztító
– Viasz utáni krém

2. Válassza ki a megfelelő viaszt.

Érzékeny bőrűeknek szívesen készítek magamnak teljesen természetes cukorviaszt. Olcsóbb, mintha viaszt vásárolnánk a boltban, és mivel mindössze 3 összetevőből (barna cukor, citrom és víz) készül, Önnek is jobb.

Egyes cukorviasz-receptek esetében nincs szükség csíkok használatára – csak fel kell kenni és letépni. A megfelelő konzisztencia elérése azonban sok próbálkozást és hibázást igényel (és elpazarolt viasztételeket).

Ehelyett felverem ezt az egyszerű viaszreceptet, és pamutviaszcsíkokat használok a tiszta eltávolítás érdekében.

Házi készítésű cukorviasz

– 1 csésze barna cukor
– 2 evőkanál víz
– 1 citrom levében

Keverje össze az összes hozzávalót egy serpenyőben, közepes lángon. Folyamatosan keverjük, amíg sűrű, mézszerű állagot nem kapunk (sütés közben megsötétül, és ez rendben van). Ez 10 és 20 percig tarthat, a serpenyő méretétől és a tűzhely felmelegedésétől függően.

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 20 percig, hogy besűrűsödjön. Ha túl sűrű, egy-egy evőkanál vizet adjunk hozzá, amíg vissza nem kapjuk a megfelelő állagot.

Boltban vásárolt viasz opciók

Ha nem szeretne saját viaszot készíteni, itt van néhány kedvenc bolti lehetőségem az otthoni szőrtelenítéshez:

MOOM Soft Wax – Ahogy a neve is sugallja, ez egy puha viasz, amelyet applikátorrúddal kell felvinni és szövetcsíkok segítségével eltávolítani. Kiváló az első gyantázóknak vagy az érzékeny bőrűeknek.

Cukorpaszta (kemény) – Ha korábban használt cukorviaszt, ez a cukorpaszta hasonló ahhoz, amit a szalonban talál. Hihetetlenül kemény, így nem kell szövetcsíkokat használnia. De nem túl kezdőbarát, ezért csak akkor használja, ha tudja, mit csinál.

Flamingo Body Wax Kit – Ez az egyszerű viaszcsík készlet tökéletes a problémamentes gyantázáshoz. Mivel egyszer használatos kiszerelésben érkeznek, néhány darabot a bőröndjébe vagy táskájába dobhat, hogy az utolsó pillanatban javítsa a medencét vagy a strandot.

3. Készítse elő bőrét.

Győződjön meg arról, hogy a bőr tiszta (például nagyon tiszta), segít a viasznak a szőrtüszőkhöz tapadni.

Hámlasztás – Egy-két nappal a gyantázás előtt finoman radírozza le a lábakat nedves törlőkendővel, luffával vagy cukorradírral. Ez segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, és megkönnyíti a viasznak a hajhoz való tapadását.

Tisztítás – Gyantázás előtt győződjön meg róla, hogy bőre tiszta, és mentes minden olajtól vagy krémtől. Mossa le egy szappannal és vízzel, vagy használjon viasz előtti tisztítószert, amely tisztán elpárolog anélkül, hogy le kellene öblítenie. Ezután szárítsa meg.

Vágja le a szőrt – Ha lábszőrzete negyed hüvelyknél hosszabb, vágja le körülbelül negyed hüvelykre. Ez megkönnyíti a viasz felszívódását és eltávolítását a hajból.

Vigyen fel púdert – Vigyen fel egy vékony réteg kukoricakeményítőt vagy bébiport a lábaira, hogy segítsen felszívni minden felesleges nedvességet és olajat, ami megzavarhatja a viaszt.

4. Melegítse fel és tesztelje a viaszt.

Nincs szükség viaszmelegítőre a sikeres otthoni gyantázáshoz. Egyszerűen tegye a cukorviaszt a mikrohullámú sütőbe 30 másodpercre, hogy kissé felmelegedjen (ha bolti viaszt használ, kövesse a csomagoláson található utasításokat).

Fogj egy pálcika rudat, és kend be egy kis viasszal a csuklód belsejét, hogy ne legyen túl forró. Ha nem elég meleg, folytassa a viasz felmelegítését 10 másodperces időközönként, amíg puha és kenhető nem lesz, de nem elég forró ahhoz, hogy megégjen.

5. Vigye fel a viaszt.

Cukorviasz esetén: 2 hüvelykes részekben dolgozva vigye fel a viaszt a haj növekedési irányával ellentétesen. Ügyeljen arra, hogy a viaszréteg vékony és egyenletes legyen, mivel a vastagabb rétegek eltávolítása fájdalmasabb lehet. Hagyja állni 5-10 másodpercig, mielőtt viaszcsíkot helyezne a tetejére, és finoman lesimítaná.

(Megjegyzés: hagyományos szőrtelenítő viasz esetén: vigye fel a szőrnövekedés irányába, és távolítsa el a szálka ellen.)

6. Húzza le a növekedés irányába.

Tartsa nagyon szorosan a bőrt, és gyorsan (mintha a csuklóját pöccintve) húzza le a csíkot a szőrnövekedés irányával megegyező irányba. A bőr megtartása megkönnyíti és kevésbé fájdalmas a szőrtelenítést.

7. Vigyen fel nyugtató balzsamot.

Bár nem szükséges, nyugodtan alkalmazzon gyantázás utáni nyugtató balzsamot vagy spray-t a gyulladás csillapítására, lezárja a tüszőket és eltávolítja a viaszmaradványokat.

Bőrápolás gyantázás után

Hurrá! Túlélted az első otthoni gyantázást. A gyantázás utáni ápolás ugyanolyan fontos, mint a gyantázás előtti ápolás, ezért íme néhány dolog, amit megtehetsz, hogy…

[ad_2]

Forrás