Oldal kiválasztása

[ad_1]

Nagyon szeretjük magunknak a házi készítésű szappant. Az évek során szinte mindenféle szappant elkészítettünk, ami csak eszünkbe jut (gyógynövényes, virágszirom, kötélszappan és rózsaszín agyagszappan, hogy csak néhányat említsünk), és még a közelébe sem állunk, hogy abbahagyjuk. csak még. Ennek az az oka, hogy az olvasztható és önthető szappan megszünteti a szappanfőzés fájdalmát, és lehetővé teszi, hogy a kreatívabb szempontokra összpontosítson, például színek, illatok, formák és egyebek kiválasztására. A határ a csillagos ég!

Az egyszerűsége ellenére azonban néhány tippet és trükköt gyűjtöttünk az út során, amelyek még könnyebbé teszik az olvasztható szappant. Íme a teljes útmutatónk az olvasztható és önthető szappan használatához.

DIY útmutató az olvasztható szappan használatához

Mi az az olvasztható szappan?

Az olvasztható és önthető szappan, más néven szappanbázis, egyszerűen előre elkészített szappan, amelyet mikrohullámú sütőben felolvaszthat, illat- és színezőanyagot adhat hozzá, majd saját formájával hagyhatja megkeményedni.

Ez a szappan olajok és lúgok kombinációjából készül, akárcsak a hagyományos szappan, de már átment a kikeményedési folyamaton, így nem kell aggódnia a maróbb vegyszerek (például lúg) kezelésétől vagy a vásárlás biztonságától. felszerelés. És mivel már átesett a teljes elszappanosítási folyamaton (a kémiai reakció, amely biztonságossá teszi a lúgot a bőr számára), azonnal élvezheti a szappant.

Az olvasztható és önthető szappan különösen jó a barkácsszappankészítőknek, mert kevesebb időt és felszerelést igényel az elkészítése, miközben szabadabbá válik az élvezetesebb szempontokra, például az illatok, színek és formák összpontosítására.

Biztonságos az olvasztható szappanbázis?

Igen, az olvasztható szappanbázis használata általában biztonságos, de fontos, hogy óvatosan használja, és szigorúan kövesse az utasításokat. Az olvasztható szappanalap olyan olajokat tartalmaz, amelyek megéghetnek, vagy használata nem biztonságos, ha nagy hőnek van kitéve, ezért nagyon fontos, hogy ne melegítse túl a szappanalapot.

Ezenkívül csak szappanbiztos színezékeket, illatanyagokat és egyéb adalékanyagokat szeretne használni, hogy elkerülje a bőrirritációt vagy más egészségügyi problémákat. Mint minden szappan vagy bőrápoló termék esetében, a szappant is célszerű először egy kis bőrfelületen tesztelni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e allergiás reakciója.

Szeretem ezt, mert minden természetes összetevőt használ töltőanyagok vagy vegyszerek nélkül, de sok más márka is létezik. Nyugodtan próbáljon ki néhányat, és nézze meg, melyik a legjobb az Ön számára.

Olvadó-önthető szappanbázisok

Az olvasztható szappan használatának első lépése az alap kiválasztása. Minden olvadék-önthető szappan elsősorban növényi olajból, glicerinből, vízből és nátrium-hidroxidból (lúgból) áll. Innentől kezdve olyan dolgokat adnak hozzá, mint a kecsketej, a sheavaj és más természetes összetevők a különböző alapok elkészítéséhez.

Glicerin (átlátszó) olvasztható szappan

A glicerines olvasztható szappan egy átlátszó szappanalap, amely nem tartalmaz semmilyen egyéb adalékanyagot, például shea vajat vagy kecsketejet. Mivel tisztára szárad, tökéletes színezésre és tárgyak, például virágszirmok, gyógynövények vagy más szappanok beágyazására.

Hidratáló adalékok nélkül jobban kiszáríthatja a bőrt, mint a többi szappanalap, különösen száraz levegővel és szuperforró zuhanyozással kombinálva. Ennek ellenére a glicerines szappanalapot gyengédnek és nem irritálónak tartják, így jó választás az érzékeny bőrű vagy allergiás emberek számára.

Íme néhány kedvenc glicerines szappan receptünk:

— Meglepetés csecsebecsés szappan
-Hámlasztó szappan száraz téli bőrre
— Gyógynövények + fűszer
– Gyógynövényes citrusfélék

Shea vaj olvadó és önthető szappan

A legtöbb shea vajas szappan alap körülbelül 5% sheavajat tartalmaz, ami sima, krémes állagot és törtfehér színt ad. Mivel annyira krémes, a shea vajas szappan alap nem mindig habzik olyan jól, mint a többi, de attól még ugyanolyan hatásos.

Jól tartja a színeket és az illatokat. De azt tapasztaltam, hogy természetesen puha, így ha túl sok további olajat (akár illóolajokat is) ad hozzá, gyorsabban oldódik fel.

Íme a kedvenc shea vajas szappan receptjeink:

-Virágszirom
– Rozmaring eukaliptusz
-Aktívszén
– Szappan kötélen
– Kakaó menta

Kecsketejes olvasztószappan

A kecsketejes szappan egy puha fehér szappan, amely valódi kecsketejjel van átitatva. Tele van vitaminokkal, fehérjékkel és ásványi anyagokkal, amelyek táplálják a száraz bőrt és támogatják a bőr általános egészségét.

A kecsketej alfa-hidroxisavakat tartalmaz, amelyek alacsony koncentrációban csökkentik a bőr gyulladását és irritációját [source]így jó választás az olyan betegségekben szenvedők számára, mint az ekcéma és a pikkelysömör.

Bár ugyanúgy olvad, mint a glicerines szappan, átlátszatlan színe megnehezítheti a mély, gazdag árnyalat elérését természetes színezékek használatával.

Íme két kecsketejes szappan recept, amelyre esküszöm:

-Fresh Farmacy hidratáló szappan
Házi készítésű kecsketejes szappan

Speciális szappanbázisok

A méz, a zab, az aloe, a kendermagolaj és az olívaolaj a szappanalap „speciális” formáinak számít. Elég könnyen elkészíthetőek, ha ezeket az összetevőket közvetlenül az olvasztott szappanalaphoz adjuk. Vagy megtakaríthat egy lépést (és talán egy kis pénzt), ha olyan alapot vásárol, amely már benne van. Tőled függ!

Színezékek az olvadó szappanokhoz

Rengeteg lehetőség van az olvadék-önthető szappan színezésére. Bár a mesterséges színezékek közül választhat, irritálhatják a bőrt, és nem ajánlottak fürdő- és testtermékekhez.

Ehelyett teljesen természetes csillámok, gyógynövények és vas-oxid pigmentek használatát javaslom. Könnyen használhatóak, jól mutatnak a kész szappanban, és nem mérgezőek, így nem kell aggódnia a méreganyagoktól vagy a bőrirritációtól.

Kedvenc könnyen beszerezhető szappanfestékeim a gyógynövények és fűszerek, amelyeket közvetlenül az olvasztott szappanalaphoz adhatsz. Mivel porok, néha lesüllyednek az aljára, ahogy a szappan lehűl, és nem mindig adnak egyenletes színt.

Ez nem zavar (még ha szappant is adok ajándékba), és sokkal jobban szeretem, mint a mesterséges színezékeket. Íme, amit leggyakrabban használok:

Kurkuma por (sárga)

Cukorrépa gyökérpor (rózsaszín vagy piros)

Matcha por (világos zöld)

Spirulina por (sötétzöld)

Vas-oxid por (rozsdásvörös)

Indigó…

[ad_2]

Forrás