Oldal kiválasztása

[ad_1]

Kép jóváírása @ Camilla Akrans az Eat Beautifulért

A vega és a vegán hamburgerek divatosak, de mennyire egészségesek azok a húsalternatívák, amelyekhez nyúlik? A legjobb módja annak, hogy biztosan a legtöbb tápanyagot hozza ki az ételből, ha saját készítésű, friss, szezonális alapanyagokból készíti el. A quinoa hamburger ízletes és egészséges alternatívája a marhahús hamburgereknek. A quinoa egy gluténmentes, magas fehérjetartalmú gabona, így kiváló vegetáriánus választás azoknak, akik csökkenteni szeretnék húsfogyasztásukat vagy növényi alapú étrendet szeretnének követni anélkül, hogy tápanyagokat kihagynának. A cékla az egyik tavaszi hős összetevőm, a májműködést serkentő bétalainok miatt májméregtelenítőként ismert. A cékla számos jótékony hatásáról az Eat Beautiful című könyvemben tudhat meg többet.

EZ A BEJEGYZÉS TÁRSULT LINKEKET TARTALMAZ

Melyek a quinoa burgerek táplálkozási előnyei?

A quinoa gazdag fehérjében, rostban, valamint alapvető vitaminokban és ásványi anyagokban. Ritka példája a teljes értékű fehérjének, ami azt jelenti, hogy tartalmazza mind a kilenc esszenciális aminosavat, amelyre a szervezetnek szüksége van a növekedéshez és a helyreállításhoz. Ezenkívül jó vas-, magnézium-, foszfor- és mangánforrás, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges csontok, izmok és szervek fenntartásához. Túl egészségesen hangzik ahhoz, hogy finom legyen, igaz? Kombináld a quinoát céklával, padlizsánnal, fokhagymával és zabbal, és olyan kényeztető, ízletes hamburgert kapsz, amely tökéletes vacsorapartikra!

Eladtad? Tekintse meg alább a Beet & Quinoa Burger receptemet az Eat Beautiful-tól.

Cukorrépa és quinoa burger receptje

4 HURGERT KÉSZ
260 KALÓRIA BURGERENKÉNT

60 g quinoa
5 evőkanál őrölt lenmag
6 evőkanál meleg víz
1 padlizsán, apróra vágva
3 közepes méretű főtt cékla lereszelve
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
90 g gluténmentes hengerelt zab
Olaj, főzéshez
Tengeri só és fekete bors
KISZOLGÁLNI
4 szelet bivaly mozzarella
4 nagy spenót vagy salátalevél

  • Helyezze a quinoát egy serpenyőbe, és öntsön fel 180 ml vizet. Forraljuk fel, majd pároljuk 15-20 percig, vagy amíg megpuhul.
  • Adjunk hozzá 2 evőkanál lenmagot egy kis tálba meleg vízzel, keverjük össze és tegyük félre.
  • Pároljuk a padlizsánt 5 percig, amíg annyira megpuhul, hogy villával átszúrjuk, majd áttesszük a robotgépbe, és simára verjük. Tedd egy tálba és tedd félre.
  • Most blits a céklát. Adjuk hozzá a fokhagymát, a zabot és az utolsó 3 evőkanál lenmagot. Pörgessük össze, majd tegyük át egy nagy tálba. Adjuk hozzá a beáztatott lenmagot és a padlizsánt, és fűszerezzük. Keverjük össze, hogy tésztát kapjunk.
  • Négy hamburgert formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  • Öntsön olajat egy serpenyőbe közepes lángon. Amikor felforrt, hozzáadjuk a hamburgert, és mindkét oldalukat 3-4 percig pirítjuk.
  • A tetejére egy szelet mozzarellát teszünk, és levélbe csomagolva tálaljuk.
  • TOVÁBBI TAVASZI RECEPTEK: Padlizsánt süt | Tengeri alga Nori Rolls | Tavaszbarát Fritatta

    © Wendy Rowe. Minden jog fenntartva.

    [ad_2]

    Forrás