Oldal kiválasztása

[ad_1]

Ha volt már valaha arckezelésben, tudja, milyen csodálatos érzés. Nem csak csodákat tesz a bőröddel, de olyan, mint egy mini masszázs. A gőz, a maszk, az arcmasszázs – mindez olyan mennyei.

„Az arckezelés hatékony módja a sejtcsere fokozásának, a folyadék felhalmozódásának csökkentésének és a pattanások megelőzésének” – magyarázza Patricia Walker, bőrápolási szakértő és a Farm to Skin formulátora. „A professzionális arckezelés nemcsak tisztává és ragyogóvá teszi a bőrt, hanem kiváló alkalom arra is, hogy egy bőrápoló szakemberrel beszélgessen, aki meg tudja oldani egyedi bőrproblémáit, és professzionális tanácsot ad.”

A legtöbb esztétikus azt javasolja, hogy rendszeresen végezzen arckezelést, ami azt jelenti, hogy 4-6 hetente legalább egyszer, de ha őszinte akarunk lenni, ezt nehéz lépést tartani. Ez nem csak időigényes, hanem az arckezelések is drágák!

Ha elkötelezett az egészséges, ragyogó bőr mellett, akkor nincs ok arra, hogy ne tudná otthon újrateremteni az élményt. Találj időt a kikapcsolódásra, és kényeztesd magad egy arcápolóval otthon vagy a legjobb barátaiddal. Itt van, hogyan:

Hogyan készítsünk arcápolást otthon

1. LÉPÉS: Tisztítsa meg

Ez minden bőrápolási rutin első lépése, ezért logikus, hogy az arckezelés is ugyanúgy kezdődik. „A tisztítás segít eltávolítani a bőr felső olajrétegét és szennyeződéseit, így a hámlasztók behatolnak és hatékonyak lesznek” – mondja Nava Greenfield, MD, a Schweiger Dermatology Group New York-i bőrgyógyásza.

Kezdje az összes smink eltávolításával, és alaposan tisztítsa meg bőrét. Nem akarja, hogy szennyeződés vagy olaj akadályozza a használni kívánt termékek felszívódását.

Nem tudja milyen tisztítószert használjon? Olvassa el a bőrtípusának legjobban megfelelő kezelési módot, vagy nézze meg ezt a 3 barkácstisztítót. Arra törekszem, hogy mézzel mossam meg az arcom, de ez a probiotikus rózsatejes tisztító is nagyon mesés.

Elengedhetetlen, hogy lélegezzen, és szánjon egy percet, hogy a zen térbe kerüljön. Ne felejtsen el néhány fontos tippet:

– Kezdje azzal, hogy meleg vízzel nedvesítse meg az arcát. Ha olajos tisztítószert használ, kezdje száraz bőrrel, majd félidőben adjon hozzá egy kis vizet.

– Kezdje az állnál, és kis, körkörös mozdulatokkal haladjon felfelé.

– Két ujjal masszírozza be a tisztítószert. Tartsa gyengéden – némi nyomás jó, de kerülje a rángatást és húzást.

– Kerülje a forró vagy hideg víz használatát arcmosás közben – a meleg éppen megfelelő.

– Kövesse az olajat gyengéden habzó arctisztítóval a kétlépcsős arctisztításhoz.

– Fektessen be egy ultrahangos készülékbe, amellyel hatékonyan tisztíthatja ki a pórusokat, és eltávolíthatja a felesleges elhalt hámsejteket arcáról, nyakáról és mellkasáról.

– Ezután szárítsa meg a bőrét.

2. LÉPÉS: hámlasztás

Ne hagyja figyelmen kívül a hámlasztás fontosságát – ezt érdemes hetente 2-3 alkalommal otthon csinálni. Ezzel a módszerrel eltávolítják a sejtek felső rétegét, ami egy élénkebb réteget hagy maga után, magyarázza Dr. Greenfield. A Paula’s Choice Skin Perfecting 2%-os BHA folyékony hámlasztót vagy a REN Clean Skincare Ready Steady Glow Daily AHA tonikot ajánlja, amelyek mindegyike jól hámlasztja a bőrt, de nem túl durva ahhoz, hogy károsítsa a stratum corneumot, a bőrsejtek első rétegét.

Amellett, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket, és szuperpuhává teszi a bőrt, a hámlasztás azt is lehetővé teszi, hogy a bőrápoló termékek jobban beszivárogjanak, és kiegyenlítse a bőr tónusát.

DIY hámlasztó termékekhez rengeteg házi arcradírt vagy tisztító szemcsét készíthetsz néhány kamra-alapanyagból. Íme útmutatónk, hogyan készítsünk otthoni arcradírokat minden bőrtípusra.

Vegyünk egy fillér méretű bőrradírt (ha száraz tisztító szemcséket használunk, adjunk hozzá egy kis vizet), és csak a rózsaszín és a gyűrűs ujjunkat használjuk, finoman körkörösen körbeforgatva az arcunkat. Itt a gyengédség a kulcs.

Csak enyhén mozgatja a bőrradírt az arc körül, nagy nyomást gyakorol a munka elvégzéséhez. Tudjon meg többet a bőrradírozás helyes módjáról itt.

3. LÉPÉS: Gőzölés

Hogy őszinte legyek, ez a rész egy kis erőfeszítést igényel az otthoni újraalkotáshoz. De ha egyszer elkészül, akkor nagyon megéri. Dr. Greenfield megjegyzi, hogy a gőz a kulcs a pórusok megnyitásához, a bőr lágyulásához és a keringés fokozásához.

Forraljon fel egy fazék vizet, és fogjon egy törülközőt, amely elég nagy ahhoz, hogy eltakarja a vállát, a fejét és egy nagy tálat. Gyógynövények vagy illóolajok hozzáadásával testreszabhatja a gőzt a bőrtípusának megfelelően.

Öntse a forró vizet a tálba. Ezután terítse a törülközőt a fejére, és hajlítsa az arcát a gőzbe. Ne menjen túl közel (tartsa az arcát körülbelül 10-18 hüvelyk távolságra), és ne gőzölje 10 percnél tovább.

Semmilyen fájdalmat vagy kényelmetlenséget nem szabad átélnie. Nekünk, akik egy kicsit lusták a gőzöléssel, egyszerűbb módszert ajánlom, ha lezuhanyozunk és becsukjuk az ajtót, hogy párás környezetet teremtsünk a radírozás után és a személyre szabott maszkkezelés előtt.

4. LÉPÉS: Maszk

Most, hogy bőrödet megtisztították, radírozták és bepárolták, itt az ideje egy kezelőmaszknak. A pórusai most kinyíltak, és készen állnak a tápláló maszk összetevőinek felszívására.

Körülbelül egy gazillió arcmaszk közül választhat, ezért válasszon egyet, amely megfelel a bőrtípusának és jelenlegi igényeinek. Szeretek mézes maszkot vagy ezt az egyszerű agyagmaszkot használni, mert az arcom mindig száraz.

Ha aknéja van, próbáljon ki teafa illóolajat vagy kurkumát tartalmazó maszkot. Bármi legyen is a bőrtípusod, van erre egy maszk. Csak nézze meg a barkácsolt arcmaszkok nagy listáját.

5. LÉPÉS: Hang

Az arcmaszk eltávolítása után eljött a tonik ideje. Igen, ez a lépés fontos! A tonik segít kiegyenlíteni a bőr pH-értékét tisztítás és maszkolás után, visszaállítva azt a természetes szintjére.

Könnyen elkészítheti saját tonerjét, ezért készítsen egy adagot a bőrtípusának megfelelőből. Inkább festéket fröcskölök rá – kinek van már vattagolyója? És természetesen receptjeink is vannak arcpermet készítéséhez.

6. LÉPÉS: Szérum

A megfelelő sorrendben alkalmazza termékeit? Igen, ez számít – és ha nem csinálja jól, termékei nem fognak úgy működni, ahogyan kellene. A tonizálás után kezelő szérum következik….

[ad_2]

Forrás