Oldal kiválasztása

[ad_1]

Az Eat Beautiful című könyvemben négy évszakra bontottam a fejezeteket, hogy ötleteket adjak arról, hogy mit kell főzni az év minden szakában, friss, bőrerősítő összetevők felhasználásával, amelyek könnyen elérhetőek lesznek. A tavasz az az évszak, amikor a szervezetnek meg kell szabadulnia a téli méreganyagoktól, és meg kell mozgatnia az emésztést, hogy mindent átöblítsen. Ez segít a test „tavaszi megtisztításában”, és ragyogóbb, frissebb bőrt fed fel.

EZ A BEJEGYZÉS TÁRSULT LINKEKET TARTALMAZ

A tavasz remek alkalom arra, hogy elkezdj gondolkodni a hetente vásárolt élelmiszereken, és frissítsd a bevásárlólistát néhány szezonális hőssel, és száműzd ezeket a téli kényelemes ételeket. Ebben az évszakban szeretem kerülni a gazdagabb ételeket, például a vörös húst és a tejtermékeket, és sok extra zöldséget és zöld levelet adok hozzá, valamint könnyebb fehérjéket.

Image Credit @ Camilla Akrans az Allure US-ért

Íme néhány tavaszi hős ételem…

Mandulatej

Gyerekkorom óta soha nem rajongtam a tejért; és bár tápláló kiegészítője lehet az étrendnek, nem mindenkinek való. A tehéntej is negatív hatással lehet a bőrre, így számomra a diótej a kézenfekvő alternatíva. A mandulatej zsírszegény, de sok energiát adó fehérjét és aminosavat tartalmaz, és kalciumot is tartalmaz.

Spárga

Ez a klasszikus brit tavaszi főzelék nagyszerű méregtelenítő a tavaszi étrendedhez. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így a bőr tiszta és fiatalos megjelenésű, a haj és a körmök erősek maradnak, és az agy megfelelően működik. Főtt tojásba mártva is nagyon finom, egy másik tavaszi hős ételem!

Gránátalma

Ez az ékszerszerű gyümölcs régóta hős étel a Közel-Keleten, és tökéletes kiegészítője a tavaszi étrendnek. Nemcsak gyönyörű, de rengeteg öregedésgátló hatással is büszkélkedhet. Tele van C-vitaminnal, és gazdag aktív hatóanyagokban, amelyek segítenek megőrizni a kollagént és védenek a szabad gyökök káros hatásaitól, mindez pedig fiatalosabb megjelenésű bőrt varázsol. Az emésztés elősegítésére is kiváló.

Nézze meg az Eat Beautiful című részt, ahol további tavaszi diétás ételeket talál.

Az Eat Beautiful egyik kedvenc tavaszi receptje a Frittatám. Nemcsak tele van bőrfényesítő tulajdonságokkal, hanem csodálatos ízű is, és nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető! Az összes hozzávaló olcsó, és az olyan alapvető kellékek, amelyek általában mindenkinek vannak a hűtőben, és úgyis elfogynak, szóval miért ne próbálhatná ki hétvégi villásreggelire, vagy egy egyszerű ebédre vagy vacsorára.

Kép jóváírása @ David Loftus

Bőrbarát frittata salsa verdével

SZOLGÁLT 4
480 KALÓRIA ADAGONKÉNT

15 g vaj
2 póréhagyma, apróra vágva
2 édesburgonya, meghámozva és vékony csíkokra vágva (lásd lent)
1/4 teáskanál őrölt kömény
8 ág kakukkfű levelei
8 közepes tojás
Kis marék lapos petrezselyem, apróra vágva
50 g parmezán sajt, reszelve
28 g articsóka szív üvegből vagy konzervdobozból, lecsepegtetve és félbevágva
Tengeri só és fekete bors

A SALSA VERDE SZÁMÁRA

2 újhagyma, apróra vágva
2 evőkanál apróra vágott friss lapos petrezselyem
2 tk balzsamecet
1/2 citrom leve
1 teáskanál méz
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál aprított mandula

Gyakran készítek frittátát, amikor barátok vannak – ez egy egészséges étel, amely mindig jól néz ki, és rusztikus is. Még jobban tálalva néz ki, ha a tetejére fényes zöld petrezselymes salsa verde kerül. A hagyma és a póréhagyma olyan típusú élelmi rostot tartalmaz, amely prebiotikumként működik a szervezetben, táplálja a jó baktériumokat, és elősegíti az egészséges bélrendszer működését, ami létfontosságú az élelmiszerekből származó tápanyagok megfelelő felszívódásához.

  • Melegítsük elő a sütőt 220°C/200°C légkeverésesre.
  • A salsa verde összes hozzávalóját tedd egy robotgépbe, és turmixold össze a kívánt állagúra.
  • Olvasszuk fel a vaj felét egy nagy, tűzálló serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá a póréhagymát és a fokhagymát, és főzzük 5 percig, amíg megpuhul, majd tegyük át egy tányérra és tegyük félre.
  • A serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, hozzáadjuk az édesburgonyát, a köményt és a kakukkfüvet, és közepes lángon 5-8 perc alatt puhára és aranybarnára főzzük. Vegyük le a serpenyőt a tűzről.
  • Vegye ki az édesburgonyát a serpenyőből, és tegye konyhai papírra, hogy magába szívja a nedvességet.
  • Tegye a tojásokat egy tálba petrezselyemmel és parmezánnal, és keverje össze.
  • Tegyük vissza a póréhagymás keveréket és az édesburgonyát a serpenyőbe, adjuk hozzá az articsóka szíveket és keverjük össze. Sóval, borssal ízesítjük, majd beleöntjük a tojásos keveréket.
  • Helyezze a tepsit a sütőbe, és süsse 15 percig, vagy amíg meg nem szilárdul (lásd a tippet). Osszuk a tányérok közé, és salsa verdével tálaljuk.
  • Tippek

  • Az édesburgonya vékony csíkokra szeleteléséhez használjunk mandolin- vagy julienne-hámozót, ha van ilyenünk.
  • Ha szükséges, a grill alatt fejezzük be a frittatát, hogy megfelelően ropogósra süljön a teteje.
  • Csökkentse a kalóriákat kókuszolajjal, ne vajjal.
  • Mondd el, hogyan haladsz, és jelölj meg az Instagramon @wendyrowe

    #egyél szépet

    Imádom látni az összes alkotásodat!

    További szezonális receptekért szerezze be az Eat Beautiful példányát itt.

    TOVÁBBI RECEPTEK: Reggeli pakolások | Fűszeres vegán tészta | Datolya Energy Balls

    © Wendy Rowe. Minden jog fenntartva.

    [ad_2]

    Forrás