Oldal kiválasztása

[ad_1]

Ideje lefoglalni az arcápolást, ha még nem tapasztaltad az arcápolás előnyeit. A testmasszázsokhoz hasonlóan az arckezeléseket úgy alakították ki, hogy az arcra összpontosítsanak, és javíthatják bőre egészségét, és a következő szintre emelhetik természetes ragyogását. Igen, ez egy luxus kezelés, amely gyakran magas árcédulával jár, de az esztétikusok és a bőrgyógyászok egyetértenek abban, hogy feltétlenül szerepelnie kell a bőrápolási rutinjában. Íme 11 ok, amiért:

Ismerje meg a szakértőket

Olivia Alatorre, a The Body Lab alapítója és a Beauty műsorvezetője a Burg podcastban

Edyta Jarosz, a Shafer Clinic Fifth Avenue esztétikus mestere

Mariano Busso, MD, bőrgyógyász és a Miami Rejuvenation Institute alapítója

Marisa Garshick, MD, a Medical Dermatology & Cosmetic Surgery bőrgyógyásza

Brendan Camp, MD, a Medical Dermatology & Cosmetic Surgery bőrgyógyásza

Mi is az az arckezelés pontosan?

Az arckezelés egy több részből álló bőrkezelés, amely jellemzően az arcra, a nyakra és a dekoltázsra vonatkozik (az a terület, ahol a mellkas találkozik a nyakkal) – magyarázza a díjnyertes esztétikus, a The Body Lab alapítója és a The Beauty házigazdája. a ‘Burg podcast, Olivia Alatorre.

„Az arckezelési protokollokat a bőr felső 5 rétegében, az epidermiszben található felületes bőrbetegségek széles körének kezelésére tervezték” – mondja. „Az arckezelés célja a bőr védőrétegének felmérése, kezelése, védelme és fenntartása, amely bőrünk első védelmi vonala a szabad gyökök okozta károkkal, baktériumokkal és környezeti stresszorokkal szemben.”

Az arckezelést leggyakrabban engedéllyel rendelkező esztétikus végzi, aki először felméri bőre egészségi állapotát és állapotát, mielőtt kidolgozza a kezelési protokollt a bőr szükségleteinek kielégítésére és a létfontosságú tápanyagok helyreállítására. [source]. Ezenkívül a legtöbb kozmetikus professzionális ajánlásokat is ad a bőrvédő védőréteg napi védelmére vonatkozóan, és személyre szabott tervet készít az eredmények hosszú távú megőrzéséhez – magyarázza Alatorre.

Mióta léteznek arckezelések?

Akár hiszi, akár nem, bármilyen modernnek is hangzik, az arcápolók nem újak. Valójában ezer és ezer éve léteznek.

„Az ókorban az emberek természetes összetevőket, például mézet, tejet és növényi kivonatokat használtak bőrük ápolására, és nagy hangsúlyt fektettek a sápadt bőr elérésére, amely a hatalom és a gazdagság szimbóluma volt” – magyarázza Edyta Jarosz esztétikus mester. a Shafer Clinic-en dolgozik New Yorkban. Az évek során az arckezelések technikák, eszközök és technológiák széles skáláját foglalják magukban, a kézi extrakciótól és masszázstól a kémiai hámlasztásig, valamint a rádiófrekvenciás, mikroáram- és lézerterápiákig.

11 ok, amiért az arcápoló olyan jót tesz a bőrének

Itt a szakértők megosztanak néhány kulcsfontosságú módszert, amellyel Ön (és bőre) profitálhat az arcápolásból.

1. Mélytisztítás a méregtelenítő bőrig

Az arcápolók segíthetnek a bőr mélyebb és drámaibb tisztításában, mint amit otthon tenne, eltávolítva a szennyeződéseket és zsírokat, amelyeket bizonyos professzionális szintű összetevők és technikák nélkül nehéz elérni.

„A bőre rengeteg szennyeződést és méreganyagot szív fel, így a rendszeres arcápolás segíthet megszabadulni a bőrtől ezektől a szennyeződésektől” – mondja Mariano Busso, MD, Miami-i székhelyű bőrgyógyász, aki nem sebészeti, minimálisan invazív terápiákra specializálódott. „Arról nem is beszélve, hogy a bőröd elhal, tehát ha nem tisztítod az arcod, akkor elkezdenek kialakulni az elhalt bőrrétegek, amelyek eltömíthetik a pórusokat, és pattanásokhoz vezethetnek.”

2. Erősíti a bőr védőrétegét a pattanások + szabad gyökök elleni védelem érdekében

A rendszeres arcápolás segít megerősíteni a bőr védőrétegét, amely megvédi a bőrt a környezet káros hatásaitól. „Hasonlóan a rendszeres edzéshez, az arcápolók következetes kezelési rendet hoznak létre, hogy bőre csúcsformában legyen, és leküzdje az aknét okozó baktériumokat és a szabadgyökök okozta károkat” – mondja Alatorre. „Az arc konzisztenciája tápanyagokkal látja el bőrünket, hogy meghosszabbítsa fiatalos megjelenését és meghosszabbítsa bőrünk egészségének élettartamát.”

3. Hámlasztja az elhalt hámsejteket a bőr ragyogása érdekében

A bőröd folyamatosan a természetes sejtcserén megy keresztül, de ez a folyamat lelassul az életkor előrehaladtával. Emiatt a bőrradírozás fontos szerepet játszik a legtöbb arckezelésben.

„Ahogy bőrsejtjeink elhalnak és a felszínre sodródnak, összegyűjtik és kialakítják a bőr szarurétegének nevezett rétegét” – magyarázza Alatorre. „Az elhalt hámsejteken kívül bőrünk ki van téve a szennyező anyagoknak és egyéb törmelékeknek, amelyek a felszínen csapdába eshetnek, és idővel ez a felhalmozódás fakósághoz, pattanásokhoz és fakó bőrhöz vezethet.”

A rendszeres arcápolással eltávolítja az elhalt hámsejteket és a törmeléket, ami jobb felszívódást, simább textúrát és ragyogóbb arcbőrt tesz lehetővé.

4. Megnyitja a pórusokat, hogy lehetővé tegye a termék jobb felszívódását

Mivel a felhalmozódó elhalt bőr már nem tömíti el a pórusokat, a bőr könnyebben felszívja a bőrápoló termékekből származó tápanyagokat, mind az arcápolás során, mind otthon. Ha a pórusaid nyitva vannak, akár gőzzel, akár meleg törülközővel az arckezelés során, a felvitt termékek könnyebben áthatolnak a bőr védőrétegén és mélyebb rétegekbe jutnak.

Ez különösen előnyös az aktív összetevőket tartalmazó termékek esetében, mint például a szérumok vagy az arckezelések. Ezek a termékek hatékonyabbak lehetnek, ha képesek mélyebbre hatolni a bőrbe, ahol bizonyos problémákat – például finom vonalakat, ráncokat vagy hegesedést – kezelhetnek.

5. Célzott összetevőket használ a bőr tónusának kiegyenlítésére

Ha bizonyos bőrápolási problémái vannak, például akné vagy hiperpigmentáció, kozmetikusa gondoskodik az arckezelésről, hogy segítsen enyhíteni ezeket a problémákat. Ez magában foglalhat erős extrakciót vagy bizonyos összetevők, például C-vitamin vagy niacinamid adagolását, amelyek segíthetnek kiegyenlíteni a bőr tónusát és csökkenteni a fakó megjelenést.

6. Mélyen hidratál a puhább bőrért

Az arcápolók hihetetlenül hidratálhatják a bőrt, ami különösen hasznos a…

[ad_2]

Forrás